İki yıldız birbirine girdi! Cavani, Neymar...

18.11.2018 - 19:48 | Son Güncellenme: 19.11.2018 - 12:42

İki yıldız birbirine girdi! Cavani, Neymar...

Futbol dünyasının en çok merak ettiği gerginlikte son perde. Yıldızları barışmayan iki takım arkadaşı bu kez milli takım karşılaşmasında kapıştı.

Brezilya ile Uruguay arasında oynanan hazırlık karşılaşmasına Paris Saint Germain'den iki takım arkadaşının yaşadığı gerilim damgasını vurdu.

Brezilya Neymar'ın attığı golle Uruguay'ı 1-0 mağlup etti. Ancak bir pozisyon skordan daha çok konuşuldu.

Takım içinde sürekli sorun yaşayan hatta birbirlerine selam dahi vermedikleri söylenen Uruguaylı yıldız Edinson Cavani ile Brezilyalı Neymar'ın arasındaki soğuk rüzgarlar bu kez bir milli takım maçında esti.

Neymar, sol kanatta topla buluştuğu bir anda Cavani'nin müdahalesi ile yerde kaldı.

Ağır çekimde Neymar'ın faulü almak için kendini çok abartılı bir şekilde yere bıraktığı görüldü.

Pozisyon sonrası sarı kart gören Cavani hakeme büyük bir tepki gösterdi.

Ancak yerden kaldırmak için Neymar'ın yanına giden Cavani, Brezilyalı oyuncudan sert bir tepki gördü.

Neymar'ın Cavani'nin elini itmesinin ardından sinirlenen Cavani, topu Brezilyalı'nın ayağına doğru attı. İkili arasında sert bir söz dalaşı yaşandı.

Cavani ve Neymar daha önce penaltı atışlarını kimin kullanacağı ile ilgili saha içinde tartışmalar yaşamışlar, Cavani, "Neymar ile ben arkadaş değiliz. Neymar, PSG’de daha çok Thiago Silva, Marquinhos ve Dani Alves ile arkadaş. Takımda bazılarıyla daha yakın olursun, bazılarıyla uzak ilişkiler kurarsın" demişti.

Bu yılın başında ortaya çıkan bir istatistik de yaşanan gerilimin boyutlarını ortaya sermişti. Fransız L'Equipe gazetesi, PSG'nin ileri üçlüsü Mbappe, Neymar ve Cavani'nin birbirlerine yaptığı pasların istatistiğini çıkartmıştı.

Buna göre Neymar, aldığı topların %25'ini Mbappe'ye verirken Cavani'ye attığı pasın oranı sadece %0.5'te kaldı. Mbappe ise Neymar'a %31 yüzdesiyle pas verirken Uruguaylı golcüye %5 pas verdi. (Skor Sözcü)

Mbappe topa girdi!

Öte yandan iki ismin PSG’den takım arkadaşı Mbappe bugün düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili görüşlerini bildirdi:

“Maçın ardından Neymar’a Cavani’nin faulüyle ilgili Whatsapp’tan yazdım. Bir şey yok. Herkes kendi ülkesini temsil ediyor. Bu durum onların PSG’de beraber oynamasına engel değil.”

Cavani maçtan sonra konuştu!

“İki Güney Amerika takımının karşılaşması her zaman gergin geçer. Böyle şeyler yaşanabiliyor.”

"Arkadaşız, kardeşiz, takım arkadaşıyız"

Maçtan sonra RMC Sport'a konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Edinson Cavani, "Futbol sahalarında böyle şeyler olabiliyor. Ama maçtan sonra biz arkadaşız, kardeşiz, takım arkadaşıyız." ifadelerini kullandı.

"Konuşulacak bir şey yok"

Açıklamalarına devam eden Uruguaylı futbolcu, "Maç esnasında kazanmak istiyorsun ve takımını savunuyorsun, bu normal. Konu hakkında çok fazla konuşacak bir şey yok. Medya bunu konuşuyor. Pozisyonda da ona tam olarak dokunmamıştım, bunu Neymar'ın kendisine de söyledim." dedi. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler