Stephanie Frappart, Dünya Kupası'nda Maç Yöneten İlk Kadın Hakem Oldu!

Feride Kara
01.12.2022 - 17:21 | Son Güncellenme: 01.12.2022 - 22:54

Son dakika | Almanya - Kosta Rika maçını yöneten Stephanie Frappart 92 yıllık Dünya Kupası'nda maç yöneten ilk kadın hakem olarak tarihe geçti. İşte detaylar.

Stephanie Frappart, Dünya Kupası'nda Maç Yöneten İlk Kadın Hakem Oldu!

AJANSSPOR HABER

2022 FIFA Dünya Kupası E Grubu üçüncü ve son maçında Almanya ile Kosta Rika bugün Al Bayt Stadı'nda karşı karşıya geldi. Bu maç FIFA Dünya Kupası tarihine geçti.

Stephanie Frappart tarihe geçti

Almanya - Kosta Rika maçında düdük çalan Fransız hakem Stephanie Frappart, Dünya Kupası'nda maç yöneten ilk kadın hakem olarak tarihe geçti. Mücadelede yardımcı hakem olarak ise Karen Diaz ve Neuza Back görev aldı. Stephanie Frappart'ın yanı sıra diğer kadın hakemler Yamashita Yoshimi ve Salima Mukansanga da Dünya Kupası için görev bekliyor.

Vodafone Park'ta düdük çaldı

Dünya Kupası'nda tarihe geçen Fransız hakem Stephanie Frappart 2019 yılında İstanbul'da Vodafone Park'ta oynanan UEFA Süper Kupa finalinde düdük çalmıştı. Liverpool ile Chelsea'nin karşı karşıya geldiği maçta Liverpool, normal süresi 1-1, uzatma bölümü 2-2 tamamlanan mücadeleyi penaltılarda 5-4 üstünlük kurarak kazandı ve UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu. Fenerbahçeli oyuncu Michy Batshuayi, Chelsea'nin kadrosunda yer almış ancak oyuna girmemişti.

Senin için hazırladığımız haberler