Liverpool, Xabi Alonso için ilk görüşmeyi gerçekleştirdi!

Cem Ergün
29.02.2024 - 21:31 | Son Güncellenme: 29.02.2024 - 21:38

Bu sezon tüm kulvarlarda yoluna kayıpsız devam eden Bayer Leverkusen'in başarılı teknik direktörü Xabi Alonso için, Liverpool'un görüşmelere başladığı belirtildi.

Liverpool, Xabi Alonso için ilk görüşmeyi gerçekleştirdi!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Sport Bild'de yer alan habere göre Liverpool, sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklayan teknik direktör Jurgen Klopp'un yerine Xabi Alonso'yu takımın başına getirmek istiyor. Haberde yer alan detaylara göre İngiliz ekibi, Alonso için ilk temaslarını gerçekleştirdi.

Bayer Leverkusen'e haber verildi

Liverpool, teknik direktör Xabi Alonso için ilk görüşmesini danışmanı Inaki Ibanez ile gerçekleştirdi. İngiliz ekibi bu görüşme için İspanyol teknik adamın kulübü Bayer Leverkusen'e de bilgi verdi.

Klopp, Alonso'dan övgüyle bahsetti

Liverpool teknik direktörü Jurgen Klopp, geçtiğimiz haftalarda Xabi Alonso'nun Leverkusen'de başarılı olduğunu belirterek şu sözleri ifade etmişti: "Oynadığı futbol, kurduğu takımlar ve yaptığı transferler kesinlikle olağanüstü. Uzun süre Bundesliga'da çalıştım ve bu çok etkileyici. Sadece kazanılan puanlar değil, aynı zaman da oyun tarzları da çok etkileyici."

Xabi Alonso'nun sözleşmesi


Xabi Alonso'nun, Bayer Leverkusen ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. İspanyol teknik adamın sözleşmesinde 2025 yılında devreye girecek 15 milyon Euro'luk bir çıkış maddesi bulunuyor.

Leverkusen'in performansı

Xabi Alonso'nun liderliğindeki Bayer Leverkusen bu sezon Bundesliga'da 23 maçta 19 galibiyet, 4 beraberlikle 61 puan topladı ve hiç yenilgi yüzü görmedi. Leverkusen, 2. sıradaki Bayern Münih'e 8 puanlık fark atmayı başardı. Alman ekibi Avrupa Ligi'nde de yoluna kayıpsız devam ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler