Milli Marş Şoku! İranlı Futbolcular Aileleri ile Tehdit Edildi!

Akın Ungan
29.11.2022 - 17:50 | Son Güncellenme: 29.11.2022 - 18:02

Milli marşı okumayarak Mahsi Amini protestolarına destek veren İranlı futbolcular, Dünya Kupası'ndaki ABD maçı öncesi hükümet tarafından aileleri ile tehdit edildi.

Milli Marş Şoku! İranlı Futbolcular Aileleri ile Tehdit Edildi!

AJANSSPOR HABER

İran'da gerçekleşen Mahsa Amini protestolarına, Dünya Kupası'ndaki ilk maçta milli marşı okumayarak destek veren İranlı futbolcuların tehdit altında olduğu iddia edildi. İddaya göre İran hükümeti, futbolcuların Tahran rejimini protesto eden herhangi bir harekette bulunulması halinde İranlı futbolcuların ailelerine işkence uygulayacak.

Futbolcularla gizli toplantı

İran Devrim Muhafızları Birliği (IRCG) ile İran Milli Takımı futbolcuları arasında bir toplantı gerçekleştirildiği iddia edildi. İddiaya göre oyunculara, maç öncesi marşlarda sessiz kalmaları ve İslam Cumhuriyeti rejimini protesto eden herhangi bir gruba katılmaları halinde ailelerinin 'şiddet ve işkenceye' boyun eğdirileceği söylendi.

Marşı okumadılar, rejim gözdağı verdi! Eski milli futbolcu tutuklandı

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nın ilk maçında İngiltere karşısına çıkan İran Milli Takımı, karşılaşma öncesi yapılan seremonide İran Milli Marşı'nı okumayarak, ülkede yapılan protestolara destek vermişti. Bu gelişmenin akabinde harekete geçen İran kolluk kuvvetleri sosyal medyadan protestolara destek veren eski milli futbolcu Ghafouri'yi tutukladı.

İlgini Çekebilir
Sahaya atladı, One Love yasağını deldi
Habere Git

İran taraftarından tepki

Arkadaşları tutuklandıktan sonra tehdit ve hakaretler alan İranlı futbolcular, Galler maçında milli marşlarını okumak zorunda kaldı. Dünya Kupası'nda takımını desteklemek için Katar'a gelen İranlı taraftarlar ise yapılanlara tepki göstererek milli marşın okunduğu sırada ıslık çaldı ve yuhaladı. Bazı taraftarların marş sırasında tepki gösterirken göz yaşlarını tutamadığı dikkat çekti.

İran - ABD maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

İran ile ABD arasında, Al Tuhumama Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, 29 Kasım 2022 Salı günü, Türkiye saatiyle 22.00’de başlayacak. Mücadeleyi İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz yönetecek. İran - ABD maçı TRT Spor’dan canlı olarak yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler