Fenerbahçe'nin File Bekçisi İrfan Can Eğribayat Önemli Açıklamalarda Bulundu

Burak Alaca
17.04.2023 - 15:14 | Son Güncellenme: 17.04.2023 - 15:56

Fenerbahçe'nin sezon başında Göztepe'den kiraladığı file bekçisi İrfan Can Eğribayat basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başarılı file bekçisi şampiyonluk şanslarını değerlendirdi.

Fenerbahçe'nin File Bekçisi İrfan Can Eğribayat Önemli Açıklamalarda Bulundu

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe'nin kalecisi İrfan Can Eğribayat basın mensuplarının yönelttiği soruları yanıtladı. Gnç file bekçisi takım şampiyonluk şansı ve kulüpteki geleceğini hakkında konuştu.

"Hakkımızda hayırlı olsun"

 Fenerbahçe'de yaşadığı sakatlık sonrası sahalardan bir süre uzak kalacak olan kaleci Altay Bayındır'a geçmiş olsun dileklerini ileten Eğribayat "Altay Bayındır'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şanssız bir sakatlık yaşadı. Hakkımızda hayırlısı olsun." ifadelerini kullandı.

"İlk maçımdan galibiyetle ayrılmak istedim"

Fenerbahçe'nin MKE Ankaragücü'nü 1-0 geriden gelerek 2-1 yendiği lig maçında ilk kez Süper Lig'de sarı lacivertli fomrayı terleten file bekçisi maçı "Çok çok güzel bir andı. 1-0 geriye düştükten sonra maç çevirmek çok daha güzel oluyor. Ve benim ilk lig maçımdı. Gol yediğimizde çok üzülmüştüm çünkü ilk maçımda galibiyetle ayrılmak istiyordum. Gol atıldı 2. gol ve bir anda kulübeye doğru koşmaya başladım, oradaki oyuncularla beraber sevinmek istedim. Bir an kaldım öyle ve sonra taraftarlarımızla sevinmek istedim. Daha sonrasında da baktım bütün takım dışarıya doğru çıktı, rakibin başlama ihtimaline karşı ben onlara dahil olamadım. Bizim yarı sahada kaldım rakibi başlatmamak adına. Çok keyifliydi. Güzel bir gün oldu bizim adımıza. Daha önce yaşadığım tabii ki oldu ama en coşkulusu buydu." şeklinde anlattı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de flaş transfer gelişmesi! Sözleşme...
Habere Git

"Fenerbahçe'ye ciddi katkılarda bulunmak istiyorum"

Takıma katkı verebilmek için başından beri hazır olduğunu vurgulayan İrfan Can Eğribayat "Tabii ki çok heyecanlıyım. Çok büyük bir takımın kalesini koruma fırsatı geldi. İddaamızın da devam ediyor olması benim için bir avantaj. Burada benim verebileceğim performans ve bir katkı belki bizi şampiyon yapabilecek. Böyle bir anı bekliyordum. Buraya geleli 8.5 ay oldu. Bu süre içerisinde hep bekledim, hep çalıştım çünkü kalecilere elbet bir fırsat geliyor. Kupa maçlarında oynamıştım ama kaleme fazla top gelmemişti. Altay'ın sakatlanmasını istemeyiz ama sakatlanması benim için bir şans. İyi değerlendirmek istiyorum. Fenerbahçe'ye ciddi katkılarda bulunmak istiyorum. İnşallah başarılı olabilirim, başarılı olabiliriz." dedi.

"Uzun yıllar oynamaya geldim"

Kiralık sözleşmesindeki opsiyon kullanıldığı takdirde Fenerbahçe'de kalmaktan memnuniyet duyacağını vurgulayan kaleci "Ben zaten buraya gelirken Fenerbahçe'de uzun yıllar oynamak için geldim. Kulüpler arasında kiralık bir anlaşma oldu, tabii ki bir satın alma opsiyonu var. Bu tabii ki iki kulüp arasında olan bir şey. Ben kalmak isterim, burada uzun yıllar kalmak için geldim. Kulüpler anlaşırsa ben kalmaktan yana çok mutlu olurum." dedi.

"Jorge Jesus futbola bakış açımı çok değiştirdi"

Jorge Jesus ile sürekli iletişimde olduğunu ve çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Eğribayat "Jorge Jesus futbola bakış açımı çok değiştirdi. Çünkü ben biraz rahat takılan bir insandım. Göztepe'de son 2 ay takımdan ayrı kalmıştım. Kamp dönemini çok iyi geçirememiş ve kilo almıştım. Performansımda düşüşler vardı. Sağ olsunlar beni geçmişimden dolayı buraya aldılar. Ben de onları mahcup etmemek adına hocamızla konuştuğumuzda bana çok acil kilo vermelisin demişti. Ben hemen geldiğim gibi 1.5 ayda 10-11 kilo verdim. Daha sonrasında oyun kurmalarda olsun, takımın pozisyon almalarında ile ilgili konuştuk. Sürekli iletişim halindeyiz. Ankaragücü maçından önce bana güvendiğini söyledi. Güzel gidiyor. İnşallah her şey daha güzel olur." dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Jesus'un alternatifini belirledi!
Habere Git

"Çıktığım her maçta elimden geleni yapacağım"

Şampiyonluk için ligin geri kalanında llerinden geleni yapacaklarını vurgulayan file bekçisi "Biz elimizen geleni yapacağız. Çıktığım her maçta elimden geleni yapacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah benim için iyi geçer ligin son haftaları. Takıma katkı verebilirsem ne mutlu bana." dedi.

"Altay çok değerli bir kaleci"

Fenerbahçe'nin diğer kalecisi Altay Bayındır ile alt yaş kategorlerinden beri beraber olduğunu belirten Eğribayat "Ben Altay'la U17 Milli Takımı'ndan beri çalışıyorum. Daha sonra beraber Ümit Milli Takım'a gittik, yollarımız bir kez daha burada birlikte oldu. Altay'ın patlayıcılığı çok iyidir mesela. Benim orada ufak bir sıkıntım vardı. Kendi aramızda konuşuyoruz zaten. Kale içi hareketliliğine göre çalışmalar yaptım. Altay da çok değerli bir kaleci ülkemiz ve takımımız adına. İnşallah ben de onun gibi fırsatı değerlendirebilirim." dedi.

"Bu sezonu iki kupayla bitirebiliriz"

Bu sezon hem Süper Lig hem de Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa uzanabileceklerini vurgulayan başarılı futbolcu "Biz takım olarak hayallerimiz var. Kendi aramızda bunu çok fazla konuşuyoruz ve yabancı-Türk ayrımı da yok. Ben bu olayları yabancıyla da gidip konuşabiliyorum. Biz takım olarak inanıyoruz, hocamız bizden de fazla inanıyor. Taraftarlarımızdan beklentilerimiz, bizim kadar inanmaları. Biz bundan sonra kalan maçları kazanabilirsek rakibimizin puan kaybedebileceğini düşünüyoruz. Bizim şöyle de bir avantajımız var; hem ligde hem kupada şampiyonluk şansımız var. Bu sezonu 2 kupayla bitirebiliriz, bu da bizim için çok büyük bir avantaj. İnşallah 2 kupayı da alabiliriz. Takım olarak inanıyoruz." dedi.

İlgini Çekebilir
G.Saray ve F.Bahçe hata yapmadı! İşte Süper Lig'de puan durumu...
Habere Git

"Burada yedek kalmakta büyük şereftir"

Oynasa da oynamasa da Fenerbahçe'de bulunmanın bir ayrıcalık olduğunu belirten kaleci "Ben buraya ilk geldiğimde zaten yedek kaleci olarak geldiğimi biliyordum. Altay 4 sezon boyunca burada çok iyi sezonlar ve maçlar oynadı. Takıma katkı vermek için geldim. Kulübedeysem kulübeden destek vermek için. Eğer hocamız kulübeye de almayıp beni tribüne gönderirse oradan da destek veriyorum. Takımdaki arkadaşlık ortamıda çok iyi. Beni de aralarına aldılar sağ olsunlar. Bu kulüpte oynayıp oynamamak çok önemli değil. Burada yedek kalmakta çok büyük bir şereftir benim için. Ben hiçbir zaman 'neden oynamıyorum, bana neden fırsat gelmedi' tarzında hiçbir düşünce yapısına girmedim, takımıma destek olmaya çalıştım. Bu benim hayatıma da çok yansıdı. İnşallah bu şansı değerlendirebilirim." dedi.

"Belki orada onları yenip şampiyonluk kutlayabilirz"

Ligde kalan 7 maçlarını da kazanırlarsa şampiyon olabileceklerini vurgulayan İrfan Can Eğribayat "Anlamı zaten çok çok büyük olacak çünkü benim de ilk şampiyonluğum olacak, takımdaki bazı arkadaşlarımında öyle. Biz sezon başında başladığımızda 3 kulvarda da şampiyonluk hedefliyorduk. Bazen işler yolunda gitmeyebiliyor. UEFA'dan şanssız bir şekilde elendik. İddiamızın devam ediyor olması büyük avantaj. Rakibimiz büyük bir seri yakaladı, biz ondan böyle geride kalmış gibi olduk ama kalan süreçte 7'de 7 yaparsak ben rakibin puan kaybedeceğini düşünüyorum ve ligin son maçı da rakibimizle. Belki onları orada yenip orada bir şampiyonluk kutlayabiliriz. Bu da bizim hayallerimiz içerisinde olan bir durum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler