Euroleague'de Şampiyon Anadolu Efes İspanya'da Baskonia'nın konuğu

Burak Alaca
27.01.2023 - 18:21 | Son Güncellenme: 27.01.2023 - 18:55

Euroleague'de temsilcimiz Anadolu Efes bu akşam zorlu Baskonia deplasmanında boy gösterecek. Ergin Ataman ve öğrencileri bu maçla, kaybedilen Bayern Münih maçının yaralarını sarmak istiyor.

Euroleague'de Şampiyon Anadolu Efes İspanya'da Baskonia'nın konuğu

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları Euroleague'in 21. haftasında Anadolu Efes zorlu Fernando Buesa Arena deplasmanında Cazoo Baskonia'ya konuk olacak. Play-off hattının altında kalan Anadolu Efes'te hedef galbiyet.

İkili averaj mühim

Euroleague'de 11 galibiyet ile 7. sırada bulunan Baskonia, Anadolu Efes için play-off yarışında doğrudan bir rakip konumunda. Sinan Erdem'de oynanan ilk maçı 83-78 kaybeden Efes'in, ilerleyen zamanda olası bir ikili averaj krizi yaşamaması adına bugün kazanıp, rakibine 6 sayı fark atması büyük önem taşıyor.

Baskonia yeni yılda kazanmayı unuttu

Joan Penarroya yönetiminde Euroleague'de sezona yüksek perdeden giren Baskonia'da son zamanlarda ciddi bir düşüş hakim. Aralık ayında Euroleague'de 6 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Vitoria ekibi için yeni yıl kabus gibi geldi. Baskonia, 2023 yılında oynadığı 4 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı.

İlgini Çekebilir
Chris Singleton, yeniden Anadolu Efes'te!
Habere Git

Efes İspanya'yı mesken tuttu

Anadolu Efes bu maçla birlikte son 26 gün içinde 3. kez ispanya deplasmanında boy gösterecek. 18 ve 19. maçları kapsayan çift maç haftasında sırasıyla Valencia ve Barcelona deplasmanlarında maça çıkan Anadolu Efes bir haftalık molanın ardından tekrardan İspanya'nın yolunu tuttu.

Larkin moda girdi

Elinden geçirdiği ameliyat sonrası neredeyse sezonun ilk yarısını kaçıran milli yıldızımız Shane Larkin yavaş yavaş eski günlerine dönüyor. Efes'in 80-75 kazandığı Barcelona maçında attığı 17 sayı ile sahaya ağırlığını koyan guard, hafta sonu kazanıla Galatasaray Nef maçında da 19 sayı, 9 ribaunt ve 8 asistle triple double'nin kıyısından döndü. "Sugar Shane" lakaplı oyunc Baskonia karşısında takımın en önemli silahlarından olacak.

Singleton transferi önemli

Anadolu Efes'te Chris Singleton'un transferi sezonun kalanı adına kritik önem taşıyor. İstatistiklere yansımasa da savunmada takıma büyük katkı veren oyuncu kazanılan son Barcelona maçında rakibin yıldızı Nikola Mirotic'i oyundan düşürdü. Amerikalı uzunun bugün Baskonia uzunları Maik Kostar, Matt Costello ve Steven Enoch'a zorluk çıkarması gerekiyor.

İlgini Çekebilir
Baskonia eski Fenerbahçeli'nin biletini kesti!
Habere Git

Baskonia'da kısa rotasyonu daraldı

Kısa oyuncuları Markus Howard, Darius Thompson, Vanja Marinkovic ve Pierria Henry ile bu sezon adından sıkça söz ettiren Baskonia'ya kötü bir haber geldi. FIBA'nın doping testlerinde başkasına ait bir örneği teslim eden Pierria Henry'nin kontratı askıya alında. Vitoria ekibi bu pozisyonda Merkezefendi Belediyesi'nden Max Heidegger'i kadroya katsa da oyuncu bu maça yetişemeyecek.

Karşılaşma S Sport'ta

Anadolu Efes'in çıkacağı kritik Cazoo Baskonia virajı S Sport ve S Sport+ ekranlarında izleyici ile buluşacak. Zorlu mücadelede hava atışı saat 22.30'da yapılacak.

Senin için hazırladığımız haberler