İşte Galatasaray'ın UEFA'ya yaptığı savunma!

16.10.2018 - 12:32 | Son Güncellenme: 16.10.2018 - 09:42

Galatasaray'ın UEFA'ya verdiği savunmasındaki 5 ana madde ortaya çıktı.

İşte Galatasaray'ın UEFA'ya yaptığı savunma!

Galatasaray'ın UEFA'ya verdiği savunmasındaki 5 ana madde ortaya çıktı.

 

Mali yapısını sağlam bir zemine oturtmak için çalışan ve yoluna emin adımlarla devam etmek isteyen Galatasaray'da UEFA krizi yeniden hortladı.

UEFA Finansal Fair Play kurulu ile yoğun temaslar, sıkı pazarlıkların ardından 4 yıllık anlaşma imzalamayı başaran ve Şampiyonlar Ligi'ndeki yerini alan sarı-kırmızılı ekipte eski defterler yeniden açıldı.

SORUŞTURMAYA İTİRAZ ETTİ

142 milyon euro'luk zarara rağmen Soruşturma Komisyonu'nun (AC) verdiği 4 yıllık yapılandırma anlaşmasına Yargı Komisyonu (IC) itiraz etti. G.Saray'ın yaptığı sözleşme yeniden masaya yatırıldı.

Ardından İspanyol Jacobo Beltran ile Alman Egon Franck'ın G.Saray için ceza istediği iddiaları kulislere düştü.

 

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Geniş kapsamlı bir savunma daha hazırlayan Başkan Mustafa Cengiz, finans uzmanı yönetici Oytun Özer'le İsviçre'nin yolu tutarken toplantıyla ilgili detaylar da ortaya çıktı.

Başkan, yapılandırma anlaşmasının ardından uyguladıkları acı reçeteyi anlattı ve "Biz sözümüzü tuttuk. Şimdi sıra sizde" mesajı verdi.

 

G.SARAY'IN UEFA'YA VERDİĞİ SAVUNMASINDAKİ 5 ANA MADDE:

1- CFCB'ye her adımımızda sürekli bilgi veriyoruz.

2- Devletin aldığı karar neticesinde yerli futbolcuların sözleşmelerinin TL'ye çevrilmesi için görüşmelere başladık.

 

3- Yabancıların maaşları konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Euro ile ödeme konusunda dünyaca ünlü bir sigorta şirketiyle görüşüyoruz.

 

4- Kaynak yaratma açısından çalışmalarımız devam ediyor. Kemerburgaz arazisi Sportif AŞ'nin içine katılıp, bedelli sermaye artırımı yapılacak. Ayrıca Teknokent için genel kuruldan izin aldık.

 

5- 78 milyon euro'luk takım yapma rahatlığına kavuştuk ama bunu kullanmadık. Acil ihtiyacımız olmasına rağmen kuralların dışına çıkmamak için forvet transferi yapmadık.

 

CAS'A BAŞVURU YAPILDI

Yönetim UEFA Soruşturma Komisyonu'nun aldığı yeniden değerlendirme kararını CAS'a götürdü.

Dün gece yapılan açıklamada, "Şirketimiz ile UEFA arasında imzalanmış olan yapılandırma anlaşmasının, UEFA Finansal Kontrol Organı Yargı Dairesi tarafından yeniden incelenmek üzere UEFA Finansal Kontrol Organı Soruşturma Dairesi'ne gönderilmesine dair kararına karşı Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) nezdinde itiraz başvurusunda bulunulmuştur" ifadelerine yer verildi.

 

YARGI KOMİSYONU BU SEZON İÇİN NE KARARLAR ALABİLİR?

Galatasaray'ın imzaladığı yapılandırma anlaşmasından geriye dönüş yok.

Gerekli tüm önlemleri aldıklarını düşünen yönetim herhangi bir men cezası beklemiyor. Ama yine de gelecek sezon için korkulu bir bekleyiş hakim.

 

Yargı Komisyonu'nun yapılandırma anlaşmasını masaya yatırması, akıllara "Bu sezon için şimdi ne olabilir?" sorularını getirdi.

 

İşte Galatasaray'ı sıkıntıya sokacak o ihtimaller:

 

- Kesilen cezanın miktarı, ödeme şekli ve ödeme süresi değiştirilebilir.

 

- Sattığın kadar al kuralı; 'sattığının yüzde 70 veya 60'ını transferde kullanabilirsin' şeklinde revize edilebilir.

 

- Cengiz'in açıkladığı gibi Futbol AŞ'nin 130 milyon euro'luk getirisi üzerinden 78 milyon euro'ya takım yapma hakkı G.Saray'ın elinden alınabilir. İlk başta tahmin edildiği gibi 45-55 milyon euro bandına çekilebilir.

 

CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK

Galatasaray'ın yapılandırma anlaşmasıyla ilgili kritik UEFA kararının cuma günü açıklanması bekleniyor.

13 Haziran'da yapılan sulh anlaşmasının yeniden görüşülmesi rutin bir kontrol gibi gösterilmiş olsa da UEFA'nın bu dosyayı 3.5 aydır incelediği öğrenildi.

Cuma günü ise yapılan incelemeyle ilgili detayların paylaşılacağı ifade ediliyor. (Fotomaç)

Senin için hazırladığımız haberler