(YAZILI ÖZET) İsveç - Avustralya Maç Sonucu: 2-0

Ali Bozkurt
19.08.2023 - 13:09 | Son Güncellenme: 19.08.2023 - 13:13

Bu yıl yoğun ilgi gören FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda ev sahibi Avustralya karşısında üçüncülük maçına çıkan İsveç maçı 2-0 kazandı. İşte maç özeti ve detaylar...

(YAZILI ÖZET) İsveç - Avustralya Maç Sonucu: 2-0

AJANSSPOR HABER

Avustralya ve Yeni Zelanda ev sahipliğinde düzenlenen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda bronz madalyanı sahibi belli oldu. Çeyrek finalde turnuvanın son şampiyonu ABD’yi eleyen İsveç, Avustralya’yı 2-0 yenerek 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda 3. oldu. 

Kadınlar Dünya Kupası’nda bronz madalya İsveç’e

Bugün Avustralya’nın Brisbane şehri FIFA Kadınlar Dünya Kupası 3.’lük maçına ev sahipliği yaptı. Suncorp Stadyumu’nda gerçekleşen maçtan bronz madalya ile ayrılan ekip İsveç oldu. İsveç rakibi Avustralya’yı 2-0 mağlup etmeyi başardı. 

İsveç penaltı atışı ile avantajı yakaladı

Avustralya’nın İsveç’i misafir ettiği 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası 3.’lük maçında ilk gol penaltı atışı ile geldi. İsveç’in 29 yaşındaki forvet oyuncusu Fridolina Rolfö karşılaşmanın 30. dakikasında kullandığı penaltı atışı ile ülkesini 1-0 öne geçirmeyi başardı. Avustralya karşısında 1-0 avantaj yakalayan İsveç soyunma odasına da avantajla gitti. 

İlgini Çekebilir
Olimpiyat yolunda 12 Dev Adam'ın rakibi İsveç
Habere Git

Bronz madalya için kapanış Asllani’den 

İsveç’in 1-0 önde başladığı 2. yarıda fileler bir kez daha havalandı. Mavi-Sarılı ekibin 34 yaşındaki forveti Kosovare Asllani maçın 62. dakikasında golü bulan isim oldu. Avustralya karşısında 1-0 avantaj yakalayan İsveç, Asllani’nin golü ile farkı ikiye çıkarmayı başardı. 

İsveç son şampiyonu ABD’yi mm farkıyla eledi

Bugün turnuva üçüncülüğü için Avustralya ile karşılaşanolan İsveç son 16 turunda son turnuva şampiyonu ABD ile karşılaştı. Maçta iki ekibin de fileleri havalandıramaması üzerine uzatmalara gidildi. Uzatmalarda da iki ekipten de gol çıkmayınca maç sonucu penaltılara kaldı. İsveç’in 5-4 üstünlük kurduğu penaltı atışlarında Amerikan kaleci Naeher, İsveç’in son atışını kurtarmıştı. İsveç’in atışından emin olmak için VAR’a gidildi ve ekibin penaltı atışının 1 mm kale içinde olduğu belirlendi. İsveç böylece 1 mm ile son 16 turunda turnuvanın son şampiyonu ABD’yi devirdi.

İspanya ve İngiltere altın için mücadele edecek

Bugün Avustralya ve İsveç’in 3.lük mücadelesi verdiği 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda altın için yarışacak ekipler İspanya ve İngiltere. İki ekip yarın Avustralya Stadyumu’nda kupa için karşılaşacak.

Senin için hazırladığımız haberler