İtalyan yıldıza ırkçılık suçlaması!

Cem Ergün
19.03.2024 - 09:26 | Son Güncellenme: 19.03.2024 - 10:06

Serie A'da geçtiğimiz hafta sonu oynanan Inter-Napoli maçında, Napoli'nin stoperi Juan Jesus'a ırkçılık yaptığı iddia edilen Francesco Acerbi'nin başı dertte.

İtalyan yıldıza ırkçılık suçlaması!

AJANSSPOR HABER

İtalya Serie A'da geçtiğimiz hafta sonu Inter ve Napoli'nin karşı karşıya geldiği dev mücadelede ırkçılık olayı yaşandığı iddia edildi. Napoli forması giyen Juan Jesus, Inter'in savunmacısı Francesco Acerbi'nin kendisine ırkçı sözler kullandığını ifade etti. İşte detaylar...

Jesus'un ırkçılık iddiası

Juan Jesus, Inter - Napoli maçında Francesco Acerbi'nin kendisine ırkçı sözler kullandığını ifade etti. Durumu hakeme açıklayan Jesus'un, maç esnasında kolundaki ırkçılık karşıtı yazıyı işaret ettiği görüldü. Mücadelenin ardından Jesus, Acerbi'nin kendisinden özür dilediğini de açıkladı. İddiaların hedefindeki Francesco Acerbi ise ırkçı sözler kullandığını şiddetle reddetti.

Milli takım kadrosundan çıkarıldı

İddia edilen ırkçılık olayının ardından İtalya Futbol Federasyonu, Francesco Acerbi'yi milli takım kadrosundan çıkarttı. İtalya Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası öncesi Amerika Birleşik Devletleri'nde 22 Mart Cuma günü Venezuela, 24 Mart Pazar günü ise Ekvador ile karşı karşıya gelecek.

"Yanlış anlayan oydu"

Gazzetta dello Sport'ta yer alan habere göre ise Francesco Acerbi, ırkçılık olaylarını redderek şu açıklamayı yaptı: "Hiçbir zaman ırkçı bir ifade söylemedim, çok sakinim. 20 yıldır profesyonelim ve ne dediğimi biliyorum, ağzımdan öyle bir söz çıkmadı, yanlış anlayan oydu.."

Acerbi, İtalya'nın 2024 Avrupa Şampiyonası hazırlık maçları aday kadrosundan çıkarılması hakkında ise, "Milli takımdan ayrıldığım için üzgünüm" dedi.

İtalya'da ilk değil

İtalya'da ırkçılık olayları her sezon birçok kez yaşanmaya devam ediyor. Serie A'da geçtiğimiz Ocak ayında Udinese ve Milan'ın karşı karşıya geldiği mücadelede de ırkçılık yaşanmıştı. Udinese taraftarları, Milan kalecisi Mike Maignan'a yapılan ırkçı tezahüratlarda bulunmuştu. Bunun üzerine Milan kalecisi Maignan, maçı yarıda bırakarak soyunma odasının yolunu tutmuştu. Fransız kaleciyi takım arkadaşları sahaya geri dönmesi için ikna etmiş ve oyun kaldığı yerden devam etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler