Ajax, Jordan Henderson'u transfer ediyor

Özgür Koç
17.01.2024 - 14:26 | Son Güncellenme: 17.01.2024 - 14:34

Sezon başında Liverpool'dan Suudi Arabistan ekibi Al Ettigaq'a transfer olan İngiliz futbolcu Jordan Hendenson Avrupa'ya geri dönüyor.

Ajax, Jordan Henderson'u transfer ediyor

Bu sezon ligde istediği sonuçları almayan Ajax kadrosunu güçlendirmek için transfer çalışmalarına devam ediyor. Hollanda ekibi sezon başında Liverpool'dan Suudi Arabistan ekibi Al-Ettifaq'a transfer olan Jordan Henderson'u kadrosuna katıyor.

Henderson, Ajax'a transfer oluyor

Calciomercato'da yer alan habere göre; Ajax, İtalya Serie A takımlarından Juventus'un da ilgilendiği Jordan Henderson'u kadrosuna katmaya hazırlanıyor. İngiliz oyuncunun, Ajax ile kısa süre içerisinde sözleşme imzalamak için Hollanda'ya gitmesi bekleniyor.

Liverpool ile sözleşme yenilemedi, Arabistan'a gitti

33 yaşındaki merkez orta saha oyuncu Jordan Henderson, sezon başında Liverpool ile sözleşme yenilemeyip 14 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Ettifaq'a transfer olmuştu.

Ajax için Juventus'u reddetti 

İngiliz oyuncunun Serie A takımlarından Juventus'un teklifini geri çevirerek Ajax'ın teklifini kabul ettiği kaydedildi. 

2026 yılına kadar sözleşmesi var

Jorhan Henderson'un Al-Ettifaq ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. 33 yaşındaki futbolcu 19 karşılaşmaya çıkarken 5 asist kaydetti. Transfermarkt verilerine göre 33 yaşındaki İngiliz merkez orta saha oyuncusunun piyasa değeri 7.50 milyon Euro. 

Ajax'ın ligdeki durumu 

Ajax bu sezon ligde oynadığı 17 karşılaşmada, 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 28 puanla 5. sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler