"Kanocuların ilgisi artarak devam ediyor"

30.05.2017 - 18:55 | Son Güncellenme: 30.05.2017 - 18:55

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, Artvin'in akarsuları ve barajları ile su sporları için ülkenin en uygun illerinin başında geldiğini söyledi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Kabakçı ve beraberindeki İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bahattin Yetim'i makamında kabul ederek bir süre görüştü.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Kabakçı, barajların inşasının ardından Artvin'in durgun su kano sporuna çok uygun hale geldiğini belirterek, "Artvin'de 2. Kademe Akarsu Slalom Antrenörlük Kursu açtık. Kursa, Doğu Karadeniz'deki illerimiz başta olmak üzere ülkemizin çeşitli şehirlerinden katılım sağlandı." diye konuştu.

Kabakçı, kursiyerlerin Borçka Barajı üzerinde bir hafta süren uygulamalı eğitimlerini tamamladığını vurgulayarak, katılımcıların bir hafta teorik eğitim göreceklerini ve başarılı olanların antrenörlük sertifikası almaya hak kazanacağını anlattı.

Özellikle Yusufeli ilçesinin kano sporu için çok uygun olduğuna dikkati çeken Kabakçı, "Yusufeli'de kano sporu çok yaygın olmakla beraber, bölgeye kanocuların ilgisi her geçen gün artarak devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Alper Cavit Kabakçı, kentte hayata geçirmek istedikleri su sporlarına ilişkin projelerini sunduğu Vali Doğanay'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Artvin Valisi Ömer Doğanay ise ilin su sporlarına uygun birçok akarsu kaynağına sahip olduğunu ifade ederek, "Özellikle ilimizde yapımı tamamlanan barajlar ile akarsularda kano durgun su sporları yapılabilir." ifadesini kullandı.

Doğanay, Artvin'deki barajların ülke ekonomisine sağladığı katkının yanı sıra su sporları noktasında hem ilin tanıtımına hem de gençlerin bu sporlara yönelmesine olumlu etki edeceğine inandığını vurgulayarak, "Artvin Valiliği olarak bu bağlamda yapılacak çalışmalara her türlü desteği sağlayacağız." şeklinde görüş belirtti.

 

Senin için hazırladığımız haberler