Vitesse'de kara para aklama iddiası! Eski Chelsea Başkanı Abramovich kara listede!

Akın Ungan
03.12.2023 - 09:13 | Son Güncellenme: 03.12.2023 - 09:20

Eski Chelsea Başkanı Roman Abramovich'in, Hollanda Eredivisie Ligi takımlarından Vitesse'yi el altından yönettiği iddiası gündeme geldi. İşte detaylar.

Vitesse'de kara para aklama iddiası! Eski Chelsea Başkanı Abramovich kara listede!

Hollanda Eredivisie Ligi takımı Vitesse hakkında şok iddialar ortaya atıldı. Burak Manap'ın X (Twitter) hesabından paylaştığı habere göre, eski Chelsea Başkanı Roman Abramovich'in 131 yıllık Hollanda kulübünü güncel başkan Valeri Oyf aracılığıyla el altından yönettiği iddia edildi.

Abramovich'ten 170 milyon Euro'luk gelir

Rus iş insanı Roman Abramovich'in Vitesse'ye 170 milyon Euro civarında bir para verdiği iddia edildi. Abramovich, yakalanmamak için parayı Kıbrıs'taki bir finans kuruluşu üzerinden Vitesse'ye aktardığı söylenildi. Ayrıca eski Chelsea Başkanı, Avrupa Birliği (AB) tarafından kara listede yer aldı.

Vitesse'nin sahibi Abramovich'ten kredi aldı

Vitesse'nin sahibi Valeri Oyf'un, Rusya ve İsrail ülkeleri olmak üzere çifte vatandaşlığı bulunmakta. Ayrıca Roman Abramovich'in de bu ülkelerde çifte vatandaşlığı bulunmaktadır. Vitesse sahibi Valeri Oyf, 2020 senesinde eski Chelsea sahibinden milyonlarca Dolar kredi aldığı da haberde yer aldı.

İlgini Çekebilir
Manchester United'ın serisi bozuldu!
Habere Git

Oyf, Hollanda Futbol Federasyonu'na savunma verdi

Vitesse'nin 59 yaşındaki sahibi Valeri Oyf, Hollanda gazeteleri Trouw ve NRC'nin haberlerine göre olayların başlangıcında Hollanda Futbol Federasyonu'na karşı savunma yaptı ve iddia edilen haberleri inkar etti. Bu gelişmeler sonucunda Vitesse kulübü daha detaylı inceleme altına alındı.

Abramovich'le iş birliğini doğruladı

Oyf, Matteson Overseas ve Abramovich'in şirketi "Sonora Capital Investments" ile Ağustos 2020'de 10 milyon Dolar'lık bir kredi anlaşması yaptığını doğruladı. Aldığı kredilerin 3 milyon Euro'sunu 1 ay sonra geri ödeyen Oyf, paranın Vitesse Kulübü'nü finanse etmek için değil "Likidite nedenleriyle" kullanıldığını dile getirdi.

Vitesse sahibinden yeni bir anlaşma daha

Valeri Oyf, bir başka anlaşma yaptığını da doğruladı. Oyf, 20 Haziran 2019'da Matteson ve Healthville Investments arasında yapılan başka bir kredi anlaşması olduğunu Hollanda basınına göre doğruladı. Yapılan anlaşmanın değerinin ise 20 milyon Dolar olduğu belirtildi. Vitesse'nin sahibine göre, bu paranın 7 milyon 750 bin Euro'su 2020 yılının Eylül ayında geri ödendi. 

İlgini Çekebilir
Bakambu çözdü, Ziyech bitirdi! Cimbom liderliği aldı
Habere Git

Vitesse'yi üstüne geçirmek istedi ama olmadı

Burak Manap'ın X (Twitter) hesabından yaptığı habere göre, Common Group sahibi Amerikalı iş insanı Coley Parry, Hollanda takımını bünyesine geçirmek istedi. Ancak mali ve politika sorunları oluştuğundan dolayı devir işlemleri tam olarak tamamlanamadı. Coley Parry'nin sahibi olduğu şirket, bünyesinde İngiltere 1. Lig (Football One) takımı Leyton Orient'i ve analiz şirketi Statsbomb'ı bulunduruyor.

Senin için hazırladığımız haberler