"Karadeniz'in incisi Süper Lig'de olmalı"

Cüneyt Muharremoğlu
26.12.2022 - 16:38 | Son Güncellenme: 26.12.2022 - 16:48

TFF 3. Lig'de mücadele eden Orduspor 1967 Teknik Direktörü Cahit Erçevik, kentten transferlere, zirve mücadelesinden yetiştirdiği futbolculara kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

"Karadeniz'in incisi Süper Lig'de olmalı"

Nazım Türknas/ Ajansspor

Orduspor 1967, TFF 3 Lig 2. Grup'ta 16 maç sonunda topladığı 30 puanla 4. sırada bulunuyor. Lider Karamanspor FK'nın ise 36 puanı var. Ligde ilk yarı sona erdi. Orduspor 1967 Teknik Direktörü Cahit Erçevik, Orduspor ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

"Deplasmanda iyi sonuçlar gelmeyince... "

Geçen sezon yaşananlar hakkında bilgi veren Erçevik, "Aslında geçen sezon lige iyi bir planlama sonucu güzel bir başlangıç yapmıştık ancak BAY haftasının ardından bir türlü toparlanamadık. Deplasmanlarda da güzel sonuçlar alamadık. Haliyle deplasman çukurları, bizim iyi bir konuma yükselmemize engel oldu" dedi. 

"Zirve yarışında olacak potansiyelimiz var"

Cahit Erçevik, konuşmasına şöyle devam etti: "Fakat ne olursa olsun zirve yarışının içerisinde olabilecek potansiyelimiz olduğunu gördük. Bu sene de geçen seneye göre çok daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Şu anda da bir kamp dönemindeyiz, bu dönemi en verimli şekilde geçirmeyi planlıyoruz. İlk devredeki eksiklerimizi tespit ederek, ligin sonunu başarılı şekilde noktalamak istiyoruz."

İlgini Çekebilir
TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de play-off sistemi değiştirildi
Habere Git

2-3 transfer yapılacak

Erçevik 2,3 bölgeye nokta transfer yapmak istediklerini söyledi. Orduspor Teknik Direktörü, "Mutlaka 2 ya da 3 bölgeye nokta transfer istiyoruz çünkü kadromuzu genişletmemiz şart. Zira kritik maçlardan önce yaşanan sakatlık veya ceza durumları, takıma çok olumsuz yansıyabiliyor. Yönetimimiz de sağolsun bu talebimizi olumlu karşıladı" dedi.

"İki takımın varlığını kabul etmek Ordu için zor"

Ordu'nun iki takımı 3. Lig'de mücadele ediyor. 52 Orduspor ve Orduspor 1967. Erçevik konu hakkında "Ordu şehri yıllarca Süper Lig görmüş, Avrupa kupaları görmüş bir şehir. Haliyle 2 takımın varlığını kabul etmek zor oluyor. Bu da hem bize hem de diğer takıma olumsuz yansıyor çünkü Ordu halkı, tek takımı benimsemek istiyor. Aslına bakarsanız, iki takım da bu şehir için mücadele ediyor" dedi. 

"Ordu, Süper Lig'i hak ediyor"

Orduspor 1967 Teknik Direktörü Erçevik sözlerine şöyle devam etti: "Şehir de çok güzel, Karadeniz'in incisi adeta. O anlamda bu şehir ve camia küllerinden doğarak mutlaka Süper Lig'de yer almalıdır."

İlgini Çekebilir
Türk futbolunda sarsıcı iddia: Şike nedeniyle sözleşmesini feshettik!
Habere Git

Cahit Erçevik bireysel hedeflerini açıkladı

Bireysel hedefleri hakkında da konuşan Cahit Erçevik; "Orduspor çok önemli ve büyük bir taraftara sahip bir camia. Haliyle şu an içinde bulunduğumuz durumun ve camianın keyfini çıkarabiliyor olmak bizim önceliğimiz. Bu anlamda oyunumuzu da geliştirmek ve özellikle genç oyuncularımıza ciddi katkılar sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

"Ordu'da çok mutluyuz"

Ercevik konuşmasını şöyle bitirdi: "Gelişimine faydamızın dokunduğu oyuncuları Süper Lig'de izliyor olmak, bize büyük mutluluk ve gurur veriyor. Şu an burada çok mutluyuz, belediyemizden, halkımızdan, taraftarımızdan inanılmaz destek görüyoruz sağolsunlar. Biz de bu doğrultuda takımla birlikte kendimizi geliştirmek ve böylece ekip olarak da büyümek istiyoruz." 

Senin için hazırladığımız haberler