Karşıyaka'da bütün yollar finale çıkıyor!

07.05.2021 - 20:51 | Son Güncellenme: 07.05.2021 - 23:45

FIBA Şampiyonlar Ligi Final Four turunda temsilcimiz Pınar Karşıyaka, İspanyol Zaragoza ekibini Nagorny Spor Salonu'nda 84-79 mağlup ederek finale yükseldi. İşte karşılaşmadan detaylar...

Karşıyaka'da bütün yollar finale çıkıyor!

AJANSSPOR - HABER

Temsilcimiz Pınar Karşıyaka'nın "kupa yürüyüşü" sürüyor. Bugün, Nogorny Spor Salonu'nda Zaragoza engelini 84-79 skorla aşan temsilcimiz; Nymburk zaferinden hemen sonra İspanyol ekibi de devirdi. Son saniyeleri nefes kesen yarı final müsabakasında Ufuk Sarıca'nın öğrencileri parkeden galip ayrılan taraf oldu. Grup aşamasını 2. sırada bitirip; tek maçlı elemelerde finale kadar yükselen Karşıyaka'nın şimdiki hedefi ise şampiyonluk. 

Sek Henry'den "final" hediyesi

Zaragoza takımından daha isabetli ve daha fazla üçlük atan Sek Henry, Pınar Karşıyaka'yı finale taşıyan isimlerin başında geliyor. 7/7 isabet oranıyla üçlük atan Henry, toplam 24 sayı kaydetti. Zaragoza takımı maç boyunca 19/4 üç sayılık atış isabetiyle parkede kaldı.

3. çeyrekteki kötü gidişat son düzlükte tersine döndü

"Son çeyreklerin takımı Pınar Karşıyaka" yine 2 ve 3. çeyrekte rakibine karşı daha kötü bir oyun oynamasına karşın son çeyrekte bu tabloyu unutturdu. Maça şok giriş yapan Karşıyaka, ilk periyotta durumu 29-17'ye getirdi. Yani, 10 dakika içerisinde 12 sayılık farkı buldu.

Ancak, 2 ve 3. çeyrekteki kötü oyunla bu fark iyice eridi. Üçüncü periyotta İspanyol ekibi 60-57'lik skorla öne geçti. Son çeyrekte ise Ufuk Sarıca'nın öğrencileri "Henüz pes etmedik" mesajını çok iyi yansıttı ve "Karşıyaka kasırgası" Zaragoza'ya hemen unutmak isteyeceği bir gün yaşattı. 

Zaragoza'nın 19 üç sayılık girişiminden sadece 4 tanesi isabetli oldu. Bu atışların 3'ü Nicolas Jose Brussino'nun elinden geldi. Yüzde 21.1 üç sayı isabetiyle oynayan Zaragoza, yüzde 52,2 isabetli atış yapan Karşıyaka'ya diş geçiremedi. 

İspanyol rakibini 84-79'luk skorla mağlup eden Pınar Karşıyaka, 2012-13 sezonundan sonra bir kez daha FIBA Şampiyonlar Ligi finaline yükseldi. 2012-13 sezonundaki finalde temsilcimiz parkeden ikincilikle ayrılmıştı.

Karşıyaka finalde Burgos ile oynayacak

Pınar Karşıyaka'nın finaldeki rakibi, Fransız temsilcisi SIG Strasbourg'u 81-70 mağlup eden İspanyol ekibi Hereda San Pablo Burgos oldu. Karşıyaka ile kupanın son şampiyonu Hereda San Pablo Burgos, 9 Mayıs Pazar günü saat 19.00'daki final maçında karşılaşacak.

Senin için hazırladığımız haberler