Katarlı Şeyh United'ı satın almaktan vazgeçti

Akın Ungan
14.10.2023 - 21:54 | Son Güncellenme: 14.10.2023 - 22:04

Bir süredir satılması gündemde olan Manchester United için Katar Şeyhi Jassim bin Hamad Al Thani devreye girmişti. Katarlı şeyhin bu kararından vazgeçtiği öğrenildi.

Katarlı Şeyh United'ı satın almaktan vazgeçti

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Amerikalı Glazer ailesinin sahibi olduğu Manchester United'da taraftarlar yönetimden memnun değil. Üst üste gelen sportif başarısızlıkların ardından Glazer ailesi, Kasım 2022'de kulübü satmak istediklerini duyurdu.

BBC'nin haberine göre, İngiliz kulübünü satın almak için teklif veren isimlerden biri olan Katar Şeyhi Jassim bin Hamad Al Thani'nin, United'ı satın almaktan vazgeçtiği öğrenildi.

5 milyar Euro teklif etmişti

Katar Şeyhi Jassim bin Hamad Al Thani, Manchester United'ın tüm hisselerini satın almak için 5 milyar Euro'yu gözden çıkarmıştı. Jassim bin Hamad Al Thani ayrıca kulübün tüm borçlarını da ödemeyi teklif etmişti.

İlgini Çekebilir
Premier Lig'den Adanaspor'a uzanan kariyer şimdi Amatör'de...
Habere Git

Teklifi yaptı, çekildi

Jassim bin Hamad Al Thani'nin Manchester United'ın tüm hisseleri karşılığında verdiği teklif, United'ın sahibi Glazerlar tarafından kabul edilmedi. Bunun üzerine Katar Şeyhi pazarlıktan çekilmeye karar verdi.

Masada bir teklif daha var

İngiliz iş adamı Sir Jim Ratcliffe'in Ineos Grubu da Manchester United için teklif veren bir başka şirket oldu. Ineos Grubu kulübün tüm hisselerini değil, yalnızca çoğunluğunu satın almak istediğini iletti. 5 milyar Euro civarında bir teklif veren Sir Jim Ratcliffe'in şirketi, şu an masadaki tek alıcı konumunda.

1 milyar Euro borç

İngiliz devi Manchester United'ın 1 milyar Euro civarında bir borcu olduğu açıklandı. Hem sportif başarısızlık, hem astronomik borç hem de mutsuz İngiliz taraftarlardan sonra Glazer ailesi, Manchester United'ın satışına sıcak bakmaya başladı.

İlgini Çekebilir
Pogba'nın futbol hayatı sona eriyor
Habere Git

2005 yılında satıldı

Amerikalı Glazer ailesi, 2002 yılında Manchester United'ın azınlık hisselerini satın almaya başladı. Glazerlar, 2005 yılında ise 790 milyon Euro karşılığında kulübün tüm hisselerini satın aldı.

10 yıllık şampiyonluk hasreti

Manchester United, Premier Lig'deki son şampiyonluğunu 2012-13 sezonunda Sir Alex Ferguson liderliğinde elde etti. Sir Alex'in futbola vedasından bu yana geçen 10 sezonda Kırmızı Şeytanlar Premier Lig'de şampiyonluk kazanamadı.

Senin için hazırladığımız haberler