Yukatel Kayserispor'da olağanüstü genel kurul yapılacak

Kerem Ergün
25.11.2022 - 05:07 | Son Güncellenme: 25.11.2022 - 05:40

Spor Toto Süper Lig ekibi Yukatel Kayserispor, 10 Aralık Cumartesi günü olağanüstü genel kurula gidecek. Toplantıda yeni yönetimde seçilecek. Detaylar...

Yukatel Kayserispor'da olağanüstü genel kurul yapılacak

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig ekibi Yukatel Kayserispor'da yönetimsel anlamda birtakım gelişmeler yaşanıyor.

Seçim kararı geldi

Yukatel Kayserispor, resmi itnernet sitesinden yaptığı açıklamayla 10 Aralık Cumartesi günü olağanüstü seçimli genel kurul yapılacağını bildirdi. İç Anadolu ekibinin açıklamasının tamamı ise şöyle: "Yönetim Kurulu'nun Başkanı ve üyelerinin iştiraki ile toplanarak 10.12.2022 Cumartesi günü Kadir Has Kongre Merkezi Konferans Salonu'nda saat 11.00'de olağanüstü seçimli genel kurul yapılacaktır. Yeterli çoğunluğunun sağlanamaması halinde toplantının 1 hafta sonra aynı yer ve saatte çoğunluğa bakılmaksızın yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

Gözbaşı veda sinyalini vermişti

Yukatel Kayserispor Süper Lig'in 14. haftasında Arabam.com Konyaspor'a 2-1 yenilmişti. Maçın ardından kulüp başkanı Berna Gözbaşı, gözyaşları içinde şu açıklamaları yapmıştı: "3 yıl önce bu kulübe başkan oldum. Herkesin gayretiyle bir yerlere gelmeye çalıştık. Kayserispor tarihinde kulübe benim kadar katkısı olan bir başkan herhalde olmamıştır. Bu kulübün yaşaması için tüm imkanlarımı sundum. Ama bu noktada yapılacak bir şey kalmadı. Ben artık şehrin ileri gelenlerine görevden affımı istediğimi duyurmak istiyorum." 

İlgini Çekebilir
Kayserisporlu futbolcular, Dünya Kupası'nda
Habere Git

Kurulun toplanacağını da söylemişti

Berna Gözbaşı, olağanüstü genel kurulun toplanacağını da belirterek sözlerine şu şekilde noktalamıştı: "Dünya Kupası arasında Kayseri'nin bu kulübe sahip çıkması gerekiyor. Kulübün yaşaması için ne yapılması gerekiyorsa buna Dünya Kupası arasında karar verilmesi gerekiyor. Buradan Kayserispor'un diğer acıklı kulüplere dönmemesi için de gerekli çağrıyı yapıyorum. Zaten yeni spor kulüpleri yasası gereği de bir genel kurul yapılması gerekiyor. Bununla birlikte diğer şeyler de konuşulur."

Asbaşkan araya girmişti

Yukatel Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı'nın gözyaşları içinde görevinden affını istemesi üzerine kulübün asbaşkanı Ali Çamlı araya girmiş ve şunları söylemişti: "Başkanımız Kayserispor'u evladı gibi gördüğü için duygulanıyor. Şu an alınan bir karar yok. Bir karar alınırsa biz bunu duyururuz. Şu an görevinin başında. Şimdi bu konuyla ilgili konuşmak abesle iştigal diye düşünüyorum."

Kurul 11 aşamadan oluşacak

Yukatel Kayserispor, resmi internet sitesinden olağanüstü genel kurulun planını da paylaştı.

İşte olağanüstü genel kurulun planı:

  1. Açılış ve yoklama
  2. Divan teşekkülü ve Divan'a imza yetkisi verilmesi
  3. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması
  4. Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunması
  5. Denetim Kurulu faaliyet raporunun okunması
  6. Mali tabloların okunması, müzakeresi
  7. Yönetim Kurulu'nun idari, mali ve hukuki yönden ibrası
  8. Denetim Kurulu'nun idari, mali ve hukuki yönden ibrası
  9. Seçim (yönetim, disiplin ve denetim kurulu üyeleri seçilecek)
  10. Dilek ve temenniler
  11. Kapanış
İlgini Çekebilir
Berna Gözbaşı'dan veda sinyali: "Affımı istiyorum"
Habere Git

Kayserispor araya 6. girdi

Çağdaş Atan'ın çalıştırdığı Yukatel Kayserispor, Dünya Kupası arasından önce Süper Lig'de 14 maça çıktı. 14 maçta 23 puan toplayan sarı kırmızılılar 6. sıraya yerleşti. Ziraat Türkiye Kupası'nda da yoluna devam eden İç Anadolu ekibi, kupanın beşinci turunda Gençlerbirliği ile karşılaşacak.

Senin için hazırladığımız haberler