Kulüpler Birliği toplantısında başkanlık kararı verildi! Ali Koç...

Akın Ungan
29.03.2024 - 16:07 | Son Güncellenme: 29.03.2024 - 16:31

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Kulüpler Birliği Başkanlığından istifasının ardından ilk kez toplanan Kulüpler Birliği, başkanlık konusunda kararını verdi.

Kulüpler Birliği toplantısında başkanlık kararı verildi! Ali Koç...

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 30'uncu haftasında oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından yaşanan taraftar olayları nedeniyle açıklamada bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığından istifa ettiğini duyurmuştu. Kulüpler Birliği, Koç'un istifasının ardından ilk kez toplandı. Yapılan toplantıda yeni başkanın kim olacağı görüşüldü.

İşte toplantıdan çıkan başkanlık kararı

Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Kasımpaşa Başkanı Fatih Saraç ve Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada Kulüpler Birliği'nin oy birliği ile Ali Koç'un görevine devam etmesi yönünde karar aldığı bildirildi.

Saraç: "Başkan değişikliğini gerekli görmedik"

Kasımpaşa Başkanı Fatih Saraç, "Ortak bir görüş birliği vardır. Sezonun bitimine çok az süre kaldı. Bu süre sonunda 4 takım düşecek. 3 yeni takım gelecek. Bu süreçte bir başkan değişikliğini gerekli görmedik. Ali Bey'in bulunduğu süreç içinde en az kendi kulübünün menfaatleri kadar hepimizin menfaatlerini koruduğunu ve korurken önceliğini kendi kulübünden çok bizlere verdiğine şahit olmuş arkadaşlarıyız. Teklifimizi ve ısrarımızı kabul ettiği için çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Ali Koç'un istifası sonrası Kulüpler Birliği'nden ilk toplantı
Habere Git

Yıldırım: "17 kulüp oy birliği ile Ali Başkanın görevine devam etmesini istedik"

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım: "Bugün beklenen toplantımızı yaptık, Ali Başkanımızın önderliğinde. Herkes Ali Başkanımız konusunda fikirlerini belirtti. Sonrasında oylama yapıldı. Katılan 16 kulüp ve Pendikspor'un yazılı onayıyla 17 kulüp oy birliği ile Ali Başkanın görevine devam etmesini istedik. Kendisi de bunu Fenerbahçe Kulübü ile konuşup bize döneceğini söyledi. Ama bizim için kesinlikle nehri geçerken at değiştirmenin yanlış olduğunu, sonuna kadar arkasında olduğumuzu, bu ligi kendisiyle bitireceğimizi ısrarla söyledik. Kendisi de çok sıcak baktı, teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"Birçok kulüp, TFF'nin değişim zamanının geldiğini söylüyor"

Sözlerine devam eden Yıldırım, "Süper Lig Kulüpler Birliği olarak her ne kadar sıkıntı içinde olsak da birbirimizi desteklemek zorundayız. Türk futbolu geleceğimiz, sahip çıkmak zorundayız. Ali Başkan ile devam etmek istiyoruz. Tabii ki şikayetler var, oralara girmiyorum. Birçok kulüp, TFF'nin yeterince artık görevini yapamadığını, değişim zamanının geldiğini söylüyor. Artık bize sahip çıkacak, derdimizi anlayan ve bizle iç içe çalışan TFF istiyoruz" açıklamasını yaptı.

"Yabancı hakem de konuşuldu"

Yüksel Yıldırım, "Yabancı hakem de konuşuldu. Ama hazır değiliz ama içeride birçok kulüp istiyoruz dedi. Ne kadar hızlı yapılır, altyapısını bilmiyoruz. Ona TFF ve MHK karar verir. VAR'ın artık TFF tarafından da kabullendiği söyleniyor, oyuna müdahale ediyor, kontrol VAR'a geçti, orta hakem artık komik durumda kaldı. Çözümün yeri burası. TFF ve MHK değil. Biz bu kadar şey veriyorsak TFF ve MHK'nin de kalkıp buraya gelip bu işi el birliği ile nasıl çözerizi konuşmamız lazım. Yoksa değişim kaçınılmaz. Türk futbolu hiç iyi gitmiyor" dedi.

İlgini Çekebilir
Dijital atama yapıldı! Halil Umut Meler kesik yedi
Habere Git

"Trabzonspor, Galatasaray ve Rizespor'a ulaşamadık"

Son olarak toplantıda yapılan oylamanın detaylarını aktaran Yüksel Yıldırım, "Pendikspor yazılı olarak açıkça Ali Başkanı onayladı. Trabzonspor'a ulaşılamadı. Galatasaray'a ulaşamadık. Rizespor'a ulaşamadık" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler