Lewis Hamilton sessizliğini bozdu! "Ferrari ile çocukluk hayalimi gerçekleştireceğim!"

Ali Bozkurt
03.02.2024 - 17:18 | Son Güncellenme: 03.02.2024 - 17:25

Formula 1 pilotu Lewis Hamilton'ın, 2025 yılında Mercedes'ten ayrılarak Ferrari'ye geçeceği açıklandı. Ünlü pilot, sessizliğini bozdu ve açıklama yaptı. Detaylar.

Lewis Hamilton sessizliğini bozdu! "Ferrari ile çocukluk hayalimi gerçekleştireceğim!"

AJANSSPOR HABER

Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, sezon sonunda 11 yıllık Mercedes serüvenini tamamlayarak Formula 1!in ilk ve daimi takımı Ferrari'ye gidecek. 38 yaşındaki efsane pilot, 2025 yılından itibaren Tifosiler için yarışacak. Charles Leclerc'le takım arkadaşı olacak olan Hamilton, sessizliğini bozarak açıklamalarda bulundu.

"Hayatımda yeni bir sayfa açmanın vakti geldi"

11 yıllık Mercedes kariyerinde 6 kez dünya şampiyonluğu kazanan Lewis Hamilton, 2025 yılında Ferrari'ye geçmesi hakkında resmi Instagram hesabından şu ifadeleri kullandı: "Çok çeşitli duygularla dolu çılgın birkaç gün geçirdim. Artık artık hepinizin bildiği gibi, Mercedes-AMG PETRONAS F1 takımında geçirdiğim inanılmaz 11 yılın ardından, hayatımda yeni bir sayfa açmanın vakti geldi. 2025 yılında Scuderia Ferrari'ye katılacağım."

"Kendimi inanılmaz şanslı hissediyorum"

Ferrari'ye katılacağı için kendisini şanslı hisseden ve çocukluk hayalini gerçekleştireceğini açıklayan 7 kez dünya şampiyonu, "Mercedes ile çocukken sadece hayalini kurabileceğim şeyleri başardıktan sonra, şimdi başka bir çocukluk hayalimi gerçekleştirme şansına sahip olduğum için kendimi inanılmaz şanslı hissediyorum. Ferrari kırmızı içinde araç kullanmak" dedi.

"Toto'ya liderliği için çok minnettarım"

Mercedes'le 11 yıl boyunca inanılmaz anlara sahip olduğunu ve özel anlar yaşadığını ifade eden 38 yaşındaki İngiliz pilot, "Mercedes 13 yaşımdan beri hayatımın büyük bir parçası oldu, dolayısıyla bu karar vermek zorunda olduğum en zor karar oldu. Birlikte başardığımız her şeyle inanılmaz gurur duyuyorum. Yıllar boyunca birlikte çalıştığım herkesin sıkı çalışması ve özverisi için; ve tabii ki Toto'ya dostluğu, rehberliği ve liderliği için çok minnettarım. Birlikte şampiyonluklar kazandık, rekorlar kırdık ve F1 tarihindeki en başarılı pilot-takım olduk. Tabii ki büyük bir destekli olan ve hala her gün özlediğim Niki'yi de unutamam. Ayroca Mercedes-Benz yönetim kurulunun tamamına, Almanya'daki ve dünyanın dört bir yanındaki şirket çalışanlarına da bu 26 yıl boyunca beni destekledikleri için minnettarım" diye konuştu.

"2025'i düşünmüyorum odak noktam Mercedes ile piste geri dönmek"

2025 yılında Ferrari'ye katılacağı açıklanan Lewis Hamilton, şu anda 2025'i düşünmediğini ve tek odak noktasının Mercedes ile pistlere geri dönmek olduğunu duyurdu. Yıldız isim, "Ancak şu anda 2025'i düşünmüyorum. Odak noktam bu sezon Mercedes ile pistlere geri dönmek. Her zamankinden daha azimliyim, her zamankinden daha formda ve her zamankinden daha odaklanmış durumdayım. Mercedes'in bir kez daha kazanmasına yardımcı olmak istiyorum. Yapmam gereken işe %100 bağlıyım ve takımla olan ortaklığımı yüksek bir seviyede bitirmeye kararlıyım" şeklinde konuştu.

"Umarım sizi gururlandırmaya devam edebilirim"

Formula 1 taraftarlarına ve kendisini destekleyenlere teşekkür eden Hamilton, "Bu yolculukta benimle birlikte olan herkese teşekkür ederim, hayallerimin peşinden koşarken hepiniz beni desteklediniz ve umarım sizi gururlandırmaya devam edebilirim. Her zman olduğu gibi size sevgilerimi ve pozitif enerjimi gönderiyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Lewis Hamilton 2025'te Ferrari'de

Lewis Hamilton, 2025 yılında resmen Ferrari'nin yeni pilotu olacak. Tifosiler ve Mercedes, yüzyılın bomba haberini resmi sitelerinden duyurdu. Ayrıca Ferrari, Lewis Hamilton ile çok yıllı sözleşme imzaladı.

Carlos Sainz ayrılacak

Ferrari'nin Lewis Hamilton'ı kadrosuna kattığını açıkladıktan sonra gözler Carlos Sainz'a çevrildi. İspanyol pilot, 2024 yılında bitecek olan sözleşmesini uzatmayarak takımdan ayrılacak. İddialara göre Mercedes'in yeni pilot adaylarının favorisi Sainz değil. Mercedes, Lewis Hamilton yerine Fernando Alonso'yu pilot koltuğuna oturtmak istiyor.

Lewis Hamilton'ın 11 yıllık Mercedes serüveni

2013 yılında McLaren'den Mercedes'e tek şampiyonlukla gelen Lewis Hamilton, Mercedes ile kazandığı 6 şampiyonlukla birlikte Formula 1 tarihinin en çok şampiyon olan pilotlarından biri oldu. 2013 senesindeki ilk yılında Mercedes'le 4. olan Hamilton, 2014 ve 2015 yıllarında şampiyonluğa ulaştı. 2016 yılında Nico Rosberg'in ardından 2. sırada sezonu tamamlayan İngiliz pilot; 2017, 2018, 2019 ve 2020 sezonlarında şampiyon olmayı başardı. Tecrübeli pilot, Mercedes ile 82 yarış zaferi aldı. Toplamda 103 yarış zaferi bulunan Lewis Hamilton, bu alanda rekorun sahibi konumunda. Ayrıca Hamilton 197 kez odyumda yer alırken, 104 kez pole pozisyonu kazanmayı bildi.

Senin için hazırladığımız haberler