Lionel Messi, Michael Jordan'ın çalımını atamadı!

Cüneyt Muharremoğlu
23.12.2022 - 11:28 | Son Güncellenme: 23.12.2022 - 11:36

Arjantin'i Dünya Kupası şampiyonluğuna taşıyan Lionel Messi'nin kupayı bişt giyerek kaldırmasıyla başlayan tartışma sürüyor. Sporseverler Michael Jordan örneğini hatırlatıyor.

Lionel Messi, Michael Jordan'ın çalımını atamadı!

AJANSSPOR HABER

Katar'da düzenlenen Arjantin ile Fransa arasında oynanan Dünya Kupası finali maçın güzelliği kadar karşılaşma sonrası kupa töreninde Lionel Messi'nin bişt giymesiyle hatırlanacak. Bişt, Katar erkeklerinin kullandığı ve Arap kültürünün sembolize edildiği bir giysi.

Messi, Katar Emiri'ni geri çeviremedi

3-3 biten maçın ardından penaltılarla kupayı kazanan Arjantin'in yıldızı ve kaptanı ödül töreni öncesi Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin kendisinin üstüne koyduğu bişte karşı gelemedi. Messi'nin oynadığı Paris Saint Germain'in sahibi Katarlı bir fon.

Kupayı biştle kaldırdı, olay oldu

Messi Dünya Kupası'nı kaldırırken milli formasının üstünde bişt vardı. Bu durum hem milli formanın önüne başka bir giysi geçirdiği için Arjantinlileri hem de tangocuların sponsoru olan Adidas'ı kızdırdı.

İlgini Çekebilir
Messi Bişt'i giydi dünya ayağa kalktı!
Habere Git

Adidas'ta kriz yönetimi

Dünya kupası'nda Sponsor firma için en önemli anlardan biri kupanın formayla kaldırıldığı an. Bişt yüzünden Messi'nin ölümsüzleşen fotoğrafında Adidas yazısı gözükmedi. Bu da firmada kriz çıkardı.

Olimpiyatlarda Michael Jordan örneği

Bu durum ise akla birçok kişi tarafından tarihte NBA'in en iyi oyuncusu olarak gösterilen Michael Jordan'ı ve Rüya Takım'la altın madalya kazandığı 1992 Barselona Olimpiyat Oyunları'nı getirdi.

Barcelona'da sponsorun ismini bayrakla kapattılar

Barcelona'da Michael Jordan önedrliğindeki Rüya Takım, altın madalya kazanırken kürsüye ulusal takım sponsoru olan Reebok markasını kapatan ABD bayrağı ile çıktı.

İlgini Çekebilir
Michael Jordan'ın spor ayakkabısı, rekor bedelle satıldı!
Habere Git

Milliyetçilik mi marka kavgası mı?

Rüya Takım'ın bu davranışı, bazıları tarafından milliyetçilik olarak yorumlandı. Birçok kişiyse, bunu Michael Jordan ile özel bir ilişkisi olan Nike markasının planlı bir hamlesi olarak görüyor. 

Messi, Jordan'dan örnek alamadı

Jordan ve arkadaşlarının hareketinin nedeni ne olursa olsun hâlâ takdir görüyor. Arjantin'in süper yıldızı Lionel Messi ise giydiği biştle hep eleştirilecek. Böyle bakınca rakiplerini geçmekte usta olan Messi'nin Michael Jordan'ın çalımını atamadığı görülüyor. 

Senin için hazırladığımız haberler