Liverpool'un sesi sustu: Asla Yalnız Yürümeyeceksin!

04.01.2021 - 15:39 | Son Güncellenme: 04.01.2021 - 15:44

İngiltere Premier Lig haberleri... Dünyadan birçok sempatizanı bulunan Liverpool, şarkı sözü yazarı Gerry Marsden'ın hayatını kaybetmesi sebebiyle yasta. Asla Yalnız Yürümeyeceksin şarkısının mimarı olarak bilinen sanatçı, yaşamını yitirdi. Liverpool'dan konuyla ilgili açıklama geldi. İşte detaylar...

Liverpool'un sesi sustu: Asla Yalnız Yürümeyeceksin!

DIŞ HABER-AJANSSPOR

İngiltere Premier Ligi’nde geçen sezon şampiyon olan ve 30 yıllık şampiyonluk hasretini dindiren Liverpool’a üzücü bir haber geldi. Liverpool ile özdeşleşen You'll Never Walk Alone şarkısının bestecisi, şarkı sözü yazarı Gerry Marsden kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. İşte detaylar…

Liverpool, Gerry Marsden için ağlıyor

Altmışların efsanevi grubu Gerry And The Pacemakers'ın ("Ferry Cross The Mersey") şarkıcısının vefat haberini ailesi resmen açıkladı. Yapılan açıklamada, “Gerry, bugün Covid-19 ile ilgisi olmayan bir hastalık nedeniyle vefat etti. Karısı, kızları ve torunları şu anda perişan durumda” ifadelerine yer verildi. 

“Sözleri sonsuza kadar bizimle olacak”

Liverpool Kulübü de ünlü müzik insanının vefatının ardından bir açıklama yayınlarken, ”Gerry Marsden’ın ölümü sebebiyle büyük üzüntü duyuyoruz. Gerry’nin sözleri sonsuza kadar bizimle olacak. Asla yalnız yürümeyeceksin” denildi. 

“Asla Yalnız Yürümeyeceksin”

Tüm dünyanın hemen her yerinde birçok kişi ünlü sanatçının şarkısını ezbere biliyor. “Asla Yalnız Yürümeyeceksin” en ünlü futbol marşlarından biri olarak biliniyor. Bu vefat ile birlikte Liverpool’un da sesi sustu!

Almanlar da şarkıyı kopyalamıştı

Bu futbol marşı öylesinde ünlü oldu ki hatta Almanya’da Borussia Dortmund ve Mainz’ın taraftarları da şarkıyı kopyalayıp stadyumlarına taşıdı. 

Gerry Marsden kimdir? 

24 Eylül 1942 tarihinde Liverpool’da dünyaya geldi. Pop-Rock müziği tarzını benimseyen Marsden, söz yazarı, gitarist ve televizyon sunucusu olarak hep gözde isimlerden biri olarak kaldı. Aktif meslek kariyerini 1959 ile 2018 yılları arasında kurucuları arasında yer aldığı Merseybeat ve Gerry and the Pacemakers müzik gruplarında devam ettirdi. Marsden, 3 Ocak 2021 tarihi itibarıyla İngiltere’de kalp yetmezliği sebebiyle yaşamını yitirdi.

Senin için hazırladığımız haberler