Magic Johnson da milyarderler kulübünde

İsa Kethüda
30.10.2023 - 15:29 | Son Güncellenme: 30.10.2023 - 15:37

NBA efsanelerinden Magic Johnson, servetiyle milyarderler kulübüne giriş yaptı. Johnson'ın servetinin 1.2 milyar dolar seviyesinde olduğu öğrenildi. İşte detaylar.

Magic Johnson da milyarderler kulübünde

AJANSSPOR DIŞ HABER

Los Angeles Lakers'ın ve basketbolun efsane oyun kurucularından Magic Johnson'ın serveti belli oldu. Forbes'a göre Johnson'ın; Michael Jordan, Tiger Woods, Lebron James gibi isimlerin ardından 1 milyar dolarlık servete ulaşan Amerikalı sporcu olduğu kaydedildi. Magic Johnson'ın 1.2 milyar dolarlık serveti olduğu belirtiliyor.

Nasıl bu kadar zengin oldu?

Basketbolun "Sihirli" yeteneği, spor kariyerinin ardından çeşitli yatırımlar yapmaya devam etti. Spor takımlarına ve kendi hayat sigortası şirketine yatırımlarına devam eden Magic Johnson, bu sayede servetini katlayarak büyüttü.

Birçok takımda hissesi var

Serveti katlanarak büyüyen Magic Johnson, Amerika'daki birçok spor kulübünden hisseye sahip. Bu takımların arasında; Amerikan Ulusal Futbol Ligi'nden Washington Commanders, Beyzbol Ligi'nden Los Angeles Dodgers, Kadınlar NBA'den Los Angeles Sparks ve MLS futbol takımlarından Los Angeles FC yer alıyor.

Yemekten, sinema sektörüne her yerde

Magic Johnson'ın yaptığı işler birçok faaliyet alanını kapsıyor. Bunlar sinema salonlarından, prodüksiyon şirketlerine; emlak hizmetlerinden yemek restoranlarına kadar uzanıyor. Johnson'ın kendi kurduğu sigorta şirketi de servetinin en önemli kısımlarından birini oluşturuyor.

Geçmişten geleceğe cevap

Magic Johnson, 1990 yılında Sports Illustrated'a verdiği bir demeçte şunları ifade etmişti: "Gelecekte 100-200 milyon dolar aralığında servetim olsun istiyorum. Bunun Lakers'ta olması şart değil; bir NBA takımı olmasına bile gerek yok. Ben bir spor hayranıyım. Eğer beyzbol basketboldan önce mevcut olsaydı, ben de orada olurdum. Büyük işler yapmak istiyorum.”

Hastalığı kariyerini bitirdi

Magic Johnson, 8 kasım 1991 gününde HIV virüsü taşıdığını açıkladı. Henüz 32 yaşında olan Johnson, bu sebeple basketbola erken veda etti.

Senin için hazırladığımız haberler