Manchester City ikinci yarıda açıldı, yarı final biletini kaptı

14.04.2021 - 23:53 | Son Güncellenme: 15.04.2021 - 00:15

Şampiyonlar Ligi’nde Dortmund ve Manchester City, çeyrek finalde kozlarını paylaştı. İşte Dortmund Manchester City maç özeti, maç sonucu ve goller...

Manchester City ikinci yarıda açıldı, yarı final biletini kaptı

AJANSSPOR - HABER

Borussia Dortmund ve Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci maçında Signal Iduna Park’ta karşı karşıya geldi. İlk maçı 2-1 kazanan Manchester City, bu mücadeleden de 2-1 galip ayrılarak adını yarı finale yazdıran taraf oldu.

 

City golleri ikinci yarıda buldu

Maça hızlı başlayan Dortmund, 15 dakikada 17 yaşındaki futbolcusu Jude Bellingham ile 1-0 öne geçti. İkinci yarıda açılan İngiliz ekibi, 55. dakikada Riyad Mahrez’in penaltı golüyle skora dengeyi getirdi. Skoru belirleyen gol ise 75. dakikada Philip Foden’den geldi. Manchester City, karşılaşmayı 2-1 kazandı ve adını yarı finale yazdırdı.

 

Manchester City, Şampiyonlar Ligi'nde Guardiola yönetiminde ilk kez yarı finale yükseldi. Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola ise kariyerinde 8. kez Şampiyonlar Ligi yarı finaline çıkarak rekoru elinde bulunduran meslektaşı Jose Mourinho'yu yakaladı.

 

İki takımın ilk 11'leri:

Dortmund: Hitz, Morey, Hummels, Akanji, Guerreiro, Emre Can, Dahoud, Bellingham, Knauff, Reus, Haaland

Manchester City: Ederson, Walker, Stones, Dias, Zinchenko, Rodri, İlkay Gündoğan, Bernardo, Mahrez, Foden, De Bruyne

Jude Bellingham tarihe geçti

Borussia Dortmund'un maçtaki tek golünü 15'te Jude Bellingham attı.

17 yıl, 289 günlük Bellingham, adını da tarihe yazdırmayı başardı. Bellingham, Bojan Krkic'ten (17 yıl 217 gün) sonra Şampiyonlar Ligi grup aşamasından sonraki maçlarda gol atan en genç oyuncu olmayı başardı.

 

Bellingham'ın golü, bir golden daha fazlası!

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final eşleşmeleri belli oldu

Çeyrek final rövanşında Porto, Chelsea'yi deplasmanda 1-0 mağlup etti. İlk maçı deplasmanda 2-0 kazanan Chelsea, Bayern Münih’i deviren PSG ile yarı finale yükselen ilk iki takım oldu.

 

Liverpool, Real Madrid duvarını aşamadı! Turu İspanyollar kaptı

 

Bu gece (14 Nisan Çarşamba) oynanan maçlarda ise ilk maçını 3-1 kazanan Real Madrid, rövanşta Liverpool ile 0-0 berabere kaldı ve yarı finale yükseldi. Manchester City de Dortmund'u eledi. 

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

  • PSG - Manchester City
  • Chelsea - Real Madrid

Şampiyonlar Ligi yarı final maçları ne zaman?

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final maçlarının tamamlanmasının ardından yarı final maçları 27-28 Nisan ve 4-5 Mayıs tarihlerinde oynanacak. 

Senin için hazırladığımız haberler