Mehmet Demirkol: 'Galatasaray sadece Gomis'le bu gruptan çıkabilirdi'

12.12.2018 - 10:14 | Son Güncellenme: 12.12.2018 - 13:14

Mehmet Demirkol Galatasaray - Porto ve spor gündemini değerlendirdi

Mehmet Demirkol: 'Galatasaray sadece Gomis'le bu gruptan çıkabilirdi'

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, beIN Manşet programında Galatasaray - Porto maçı ve sporun gündemini değerlendirdi.

Demirkol'un değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

45+3’te Porto’nun pozisyonu gol olsa bugün farklı konuşuyor olurduk. Normal şartlarda Muslera’nın direnç noktası olması gerekir, dün akşam bu olmadı. Schalke maçında da böyleydi. 

Genel olarak bakarsan standart bir kaleciden de bu katkıyı sağlarsın. Galatasaray, yüksek tempoyla başlayıp yüksek tempoyla bitirdi.

Feghouli, mükemmel oynadı. Penaltı kaçıran oyuncu için söylemek doğru mu bilmiyorum ama mükemmel oynadı.

Rodrigues ve Onyekuru, Feghouli’yi anlayamadı. Galatasaray’da Schalke ve Lokomotiv maçındaki bitik oyun yoktu.

 

Verilen ve verilmeyen penaltı pozisyonları Türkiye’de olsa yer yerinden oynardı. Tüm pozisyonlar yüzde 51 penaltı. Allah’tan Şampiyonlar Ligi’nde yaşandı.

 

Sadece Gomis’le bu gruptan çıkılabilirdi ama sadece Gomis’le sorunların çözülebileceği anlamına gelmesin. Kontrollü bir pas oyunu kurulamıyor. Elindeki oyuncularla bunu yapabilirsin. Galatasaray bir türlü yapamıyor.

Böyle hayat geçmez ki… Coşku oyunlarında doğal olarak kontrol kaybediliyor. Geçmişe hayıflanmak için bakmamak lazım. Ders almak için bakmak lazım. Galatasaray’ın tek oyunu coşku oyunu. Avrupa’da rakip kim olursa olsun, bu sürdürülemez. Galatasaray’ın başka oyunlara ihtiyacı var.

 

Galatasaraylılar, bu maça bakarak ‘Başakşehir’le başa çıkabiliriz’ mesajı aldı. Lokomotiv maçındaki gibi olsa ‘bu iş olmaz’ derlerdi.

 

Eren’i birinci santrafor olarak görmedi ki Galatasaray… Buraya zıplayabilirdi ama olmadı. Gol attıktan sonra ıslıklanması doğru değil. Alkışlayan da vardı, ancak ıslıklamak mantıksız, yararsız. Belki devre arasında yolları ayıracaksın ama iki maç daha yararlan. 29 gol atan bir oyuncunun yerini doldurmak zor, hele ki devre arasında daha zor.

 

Dünkü oyun Başakşehir’e karşı oynanması gereken oyun mu? Başakşehir’in baskı yediği maçlarda dağıldığını da biliyoruz. Geçen sezon Fenerbahçe’den 3 yedi. Göztepe de baskı yapacağız diye çıktı, yenildi. Galatasaray – Başakşehir maçı çok güzel olacak.

 

Ersun Yanal gelince Comolli ne iş yapacak? Comolli’nin yetkileri Ersun Yanal’a veriliyor. Bu konu benim kafama yatmıyor. Ali Koç, Ersun Yanal geliyor diye bütün düzeni yıkıyor mu? ‘Ersun Yanal bugünümüzde ve yarınımızda yok’ derken, bütün sitemi yıkıyor mu?

Bu kadar hızlı değişmesi bana mantıklı gelmiyor. Ersun Yanal ayrıldıktan sonra ne olacak? Hani gelecek kurulacaktı? Her şey Ersun Yanal’a verilecek gibi görülüyor. Twitter’dan ne çıkarsa o oluyor Fenerbahçe’de... Terraneo konusunda Aziz Yıldırım’a çok haksızlık etmişiz.

 

Trabzonspor ile Beşiktaş arasında bir takas konuşuluyor. Burak Yılmaz konusunda FIFA’ya karşı Trabzonspor’un eli çok güçlü değil. FIFA, futbolcunun oynamasını öncelikli olarak tutuyor.

Burak, Fenerbahçe’ye gidiyor diye de bir haber çıktı. Benim açımdan burada haber yok, yorum var. Trabzonspor, Burak ve Onur’la yolları ayırdıktan sonra mutlu oldu. Bir taraftan da ortada bir kalite var.

Ortalama bir hakem yılda 400-450 bin TL kazanıyor. Dünkü Galatasaray – Porto maçında yaşanan pozisyonlar, Galatasaray – Fenerbahçe maçında olsaydı ortalık karışırdı. 

Bu atmosfer içerisinde nasıl olmasın? Eskiden Avrupa’da maç kaybedince hakeme laf ederdik. 

Şimdi Ivan Bebek’in Fenerbahçe’ye yaptığı gibi fahiş bir durum olmadığı takdirde ses çıkarmıyoruz.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler