Mehmet Demirkol'dan İsmail Kartal'a öneri: "Farklı bir plan yapması lazım"

Furkan Sönmez
29.02.2024 - 18:20 | Son Güncellenme: 29.02.2024 - 18:26

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Youtube kanalında Türkiye Kupası'nda oynanan Ankaragücü - Fenerbahçe karşılaşmasını yorumladı. İşte tüm detaylar.

Mehmet Demirkol'dan İsmail Kartal'a öneri: "Farklı bir plan yapması lazım"

AJANSSPOR HABER

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde karşılaşan ve Ankaragücü'nün Fenerbahçe'yi 3-0 yendiği karşılaşmayı yorumladı. Demirkol, "Fenerbahçe yoktu maçta. İlk olarak Cengiz'in şutu bir de Szymanski'nin şutu vardı. İşim olmasa seyretmeyecektim maçı. Zemin çok kötü ve oyun olmayacağı belii. Seyretmesem de olurmuş yani maçta. Fenerbahçe maçta hiç yoktu" dedi.

"Ankaragücü maçı ciddiye almış"

Mehmet Demirkol, Ankaragücü'nün Fenerbahçe maçını ciddiye aldığını ve doğru bir oyunla rakibini mağlup ettiğini söyledi. 54 yaşındaki isim, "Ankaragücü maçı ciddiye almış. Hakikaten bir büyük takımı nasıl karşılamak gerekiyorsa öyle karşılamışlar. Tebrik ediyorum Ankaragücü takımını" yorumunu yaptı.

"İsmail Kartal'ın farklı bir plan yapması lazım"

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal'ın farklı bir plan üzerinde durması gerektiğini vurgulayan yorumcu, "Tadic, ayağına gelmeyen hiçbir topu alamıyor. Koridora atılan topları atamıyor, ayakları basmıyor. Cengiz Ünder pozisyon devri ve arkaya koşu yapmıyor. Dolayısıyla hücum kanatları adam geçmeyen ve topu ayağına alan bir takımın farklı bir oyun oynaması lazım. İsmail Kartal'ın farklı plan yapması lazım" diye konuştu.

"Haksızlık olduğunu düşünüyorum"

Fenerbahçe tribünlerinin son dakikalarda Ankaragücü teknik direktörü Emre Belözoğlu'na karşı tepki vermesini yorumlayan tecrübeli isim, "Emre Belözoğlu'na bir tepki oldu Fenerbahçe tribününden. İlginç bir şey tabii ki bu. Fenerbahçe taraftarı, Emre Belözoğlu takımlarının Galatasaray'ı yenmesini bekliyor her zaman. Ben bunun haksızlık olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Türk futbol tarihinin en yetenekli futbolcusudur"

Mehmet Demirkol, Türk futbol tarihinin en yetenekli futbolcusunu şu cümlelerle açıkladı: "Emre Belözoğlu, bana göre Türk futbol tarihinin en yetenekli futbolcusudur. Steven Gerrard'ın FourFourTwo'ya verdiği röportajda, en iyi ilk 11'inde Emre Belözoğlu vardı."

Senin için hazırladığımız haberler