Mehmet Özcan analizi!

25.08.2019 - 13:33 | Son Güncellenme: 25.08.2019 - 16:33

Mehmet Özcan Kimdir, Mehmet Özcan, Mehmet Özcan kaç yaşında, Mehmet Özcan Mevki nedir

 Mehmet Özcan analizi!

Hakkında:

 

10 Ağustos 1998 Adana doğumlu olan Mehmet Özcan, başta önlibero olmak üzere merkez orta saha pozisyonunda da forma giyebiliyor. Türkiye U21 Milli Takımı formasını 1 kez terleten Mehmet Özcan, futbol eğitimini memleketinde aldı.

 

2016 yılında Adana'daki takımından Eskişehirspor altyapısına transfer olan Mehmet Özcan, 1 sene sonra as takıma yükselmeyi başardı. 20 yaşındaki futbolcu geçen sezon Eskişehirspor ile çıktığı 36 maçta 2 asist katkısı sağladı. 3 bin dakikadan fazla görev yapan Mehmet Özcan, ortaya koyduğu istikrarlı futbol ile alkış topladı.

1.75 boyundaki sağ ayaklı genç futbolcunun Eskişehirspor ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Mehmet Özcan'ın güncel piyasa değerinin ise 250 bin euro olduğu ifade ediliyor.

Teknik Performans Özellikleri:

 

Son günlerde gündeme gelen genç oyuncu Mehmet Özcan, son zamanlar da yeteneği ile Türk futblunun gözde isimleri haline geldi. Mehmet Özcan’ın, Eskişehir’de yetiştikten sonra A takım ile oynadığı maçlarda güzel performansı  büyük takımların dikkatini çekmesi gayette normal olarak karşılanabilir. Ön libero olarak oynadığı kadar çoğu zaman merkez orta sahada da oynadığı maçları bulunmaktadır. Pozitif olarak aranan en iyi 6 numara olabilecek yeteneklerden biridir. Oyunu iki yönlü oynaması bonservisine ve yeteneğine göre ucuz duruyor. Yatırım transferi olabilir. Topu iyi kesmesini çok iyi biliyor. Topu keser kesmez ise direk oyun yönünü değiştirebiliyor. Oyun yönünü değiştirerek takımı açan ve atağa çıkmasını sağlayan bir yeteneğe sahip.

2016 yılında Eskişehirspor altyapısına transfer olan Mehmet Özcan, 1 sene sonra as takıma yükselmeyi başardı. 20 yaşındaki futbolcu geçen sezon Eskişehirspor ile çıktığı 36 maçta 2 asist katkısı sağladı. 3 bin dakikadan fazla görev aldı.

Ön libero olarak oynadığı kadar çoğu zaman merkez orta sahada da oynadığı maçları bulunmaktadır. Pozitif olarak aranan en iyi 6 numara olabilecek yeteneklerden biridir. Oyunu iki yönlü oynaması bonservisine ve yeteneğine göre ucuz duruyor.

Yatırım transferi olabili, topu iyi kesmesini çok iyi biliyor. Topu keser kesmez ise direk oyun yönünü değiştirebiliyor. Oyun yönünü değiştirerek takımı açan ve atağa çıkmasını sağlayan bir yeteneğe sahip.

 

Hırslı ve savaşçı bir oyuncu, top rakipte iken yaptığı koşularla rakibi boğuyor. Koşu mesafesi de istatistiksel olarak yukarıda gözüküyor.

Savunma olarak tam anlamıyla iç içe pozisyonlar yaşıyor, kendi ikinci bölgesinde takımı savunma yardımı ile rahatlatmasını çok iyi biliyo, savunması olumlu.

Fiziği ve kondisyonu geçen sene oynanan maçlara göre çok iyiydi. Rakiplerinden üstünlüğünü belli ediyor ve takımda en iyileri arasında gözüküyordu. Bunu önümüzdeki sene devam ettirirse daha üst seviyelerde sırıtmayacağı kesindir. Fiziği her geçen gün daha iyi duruma gelmiş gözüküyor.

 Savunmadan bir anda hücuma geçişi çok iyi yapıyor, hızlı bir şekilde topu ileriye taşıması onun için artı oluyor.

Hırslı ve savaşçı bir kimliğe sahip, her geçen gün daha da ileri seviye futbola ayak uyduran Mehmet Özcan her geçtiğimiz zaman kendisi için bir üst klasman olan takımların gündemine düşmesi oynadığı futbolla başardığını gösteriyor. Bazen top ayağında iken oyun kurucu rolüne çok geç bürünüyor. Kendini hemen o ana adapte edememesi biraz eksi yönüne kayıyor. Oyun kurarken daha hızlı düşünmeye başlarsa ki bazı pozisyonlar da bunu başarabiliyor. Tam olduğu zaman bu artı onun için Avrupa kapısını açacaktır. Maç içinde canını dişine takarcasına oynadığı oyunlar da ortalamanın üstüne çıkıyor ve top çalması, defansif özelliği üst düzey olarak yansıtıyor. Liderlik özelliği ile takımın zor durumda kaldığı anlar kritik hamleleri ile takımın rahatlamasını bazen ise gol pozisyonları bulmasını sağlıyor.  Sağ ayağı çok kuvvetli, sağ ayağına top geldiği zaman tehlikeli pozisyonları oluyor.  Box-to-box olarak yazılacak bir oyuncu.  Oyunu iki yönlü de çok iyi oynuyor zaten iki yönlü olarak oynaması onun bu seviyelerde isminin anılmasına sebep oluyor. Hava topları kazanma özelliği iyi derecede. İstatistikleri hava toplarında iyi durumda ve her maç takım arkadaşlarını rahatlatan hava top kazanma özelliğine sahip.

Topla ilişkisi iyi durumda, dikine oyunlar da attığı paslar çok iyi derecede oluyor. Takımın ileriye çıkmasın da en büyük sebeplerden biri olan Mehmet Özcan, pas yeteneklerini her gün biraz daha arttırması onun seviyesi için çok iyi duruma gelmesini sağlıyor. Bitirici bir özelliği yok, sert şutlarını geliştirmesi lazım. Sert şutlarını geliştirdiği takdirde takımın en iyisi olacaktır. Takımın kullandığı serbest vuruşlarda, ortalarda, kornerler de ceza sahası için de zayıf kalıyor fizik gücünü kullanamıyor.

Modern futbola uyumlu yapısı ile tam 6 numara uyumlu oyuncu olduğu gösteriyor. Aranan 6 numara oyuncusudur.

 

InStat Analizi, 01.04.2019

 

Hava zorlukları

% 67

   
 

Mücadele      *

% 84

   
 

top sürme

% 76

   
 

Anahtar geçer

% 47

   
 

Oyunkuruculuk

% 62

   
 

basma

% 83

   
 

Zayıf ayak oynama

% 47

   
 

Anahtar savunmalar

% 69

   
 

Kontra atak

% 71

   

 

Hazırlayan : Ali Bozkurt

Yayınlanma Tarihi: 25.08.2019

 

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz
 
 
Mail: scout@ajansspor.com

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 
Senin için hazırladığımız haberler