Melih Mahmutoğlu: Kimse, milli forma aşkımızı sorgulayamaz

19.11.2017 - 22:19 | Son Güncellenme: 19.11.2017 - 22:19

Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı Kaptanı Melih Mahmutoğlu, Eskişehir Basket maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Mahmutoğlu, Milli Takım konusunda yapılan eleştirilere de yanıt verdi.

ESKİŞEHİR BASKET MAÇI HAKKINDA

Mücadelenin zorluğuna değinen Melih “Zorlu bir haftadan çıktık. Eskişehir bütün hafta bize hazırlanma fırsatı buldu ama biz o arada Olympiacos ve üzerinde CSKA deplasmanlarına çıktık. Zorlu iki maç oynadık. Tabii Olympiacos maçı biraz bizi üzdü ama ondan sonra Moskova gibi bir deplasmanda karakter koymak bizim için önemliydi ve bunu başardık. Büyük ve iyi bir takımız, bunu da Moskova’da gösterdik. Takımın tekrardan kendisine inancı geldi ve bu da önemliydi. Ardından Moskova’dan direkt olarak Eskişehir’e uçtuk, bu da kolay değil. Eskişehir çok iyi bir takım ve iyi de bir atmosfer var. Hem takımı hem de Eskişehir halkını öncelikle tebrik ediyorum. Biraz kötü başladık ama ondan sonra toparlanmak önemliydi. İkinci periyottan sonra farkı açtık ve bütün maçı önde götürdük. Bütün arkadaşlarımızın ellerine sağlık. Taraftarlarımıza da bizi destekledikleri için teşekkür ediyorum. Eskişehir Basket’e de bundan sonrası için başarılar diliyorum” dedi.

"KİMSE MİLLİ FORMA AŞKIMIZI SORGULAYAMAZ"

Mili Takım ile ilgili kendisine yöneltilen soruyu da yanıtlayan Melih Mahmutoğlu “Şu an için kadroya çağırıldım. Konuşuyoruz, büyük ihtimalle katılacağım ve Cuma günü orada olacağım. Tekrardan söylemekte fayda var; burada oyuncuların, ne benim ne de diğer ülkelerdeki arkadaşlarımın bir suçu yok. Bizi zor duruma sokan kişiler kimlerse onların hesap vermesi lazım. Çünkü biz gerçekten zor durumdayız. Dışarıdaki tepki için konuşmak istemiyorum, belli takımın taraftarları o tepkiyi yapıyor. Kimse bizim Milli forma aşkımızı sorgulayamaz, buna hakkı yok. Biz her zaman milli forma giydiğimizde en iyisini vermeye çalıştık. Sadece ben değil, diğer takım arkadaşlarım ve yabancı arkadaşlarım her zaman milli takımlarda en iyisini vermeye çalıştı. Biz oyuncular olarak da Milli Takım’da olmayı çok istiyoruz. Ama burada önemli olan, bizi zor durumda bırakan şahıslara konuşmak gerekiyor. Gerekli yerlerin konuştuğuna inanıyorum. Basketbolu bilen insanlar… İnşallah bu iş düzelir. Biz de hem kulübümüze hem de milli formamıza doğru bir tarihte oynama fırsatı buluruz. Tabii burada Kulübüm benim her zaman arkamda olduğu için teşekkür ediyorum. Elbette Federasyon Başkanımız, Cumhurbaşkanımız hep bizim arkamızda. Doğru yolu bulmaya çalışıyoruz. İnşallah sonunda doğru yol bulunur. Hem biz milli formamızı başarılı bir şekilde giyeriz. Bu kutsal formayı ve aynı şekilde Fenerbahçe kutsal formasını beraberinde başarılı bir şekilde tekrardan üstümüze giyeriz. İnşallah her şey oyuncular için en sağlıklı şekilde olur” ifadelerini kullandı.

Kendi performansıyla ilgili gelen soruya da Melih “Bugün ben oldum, yarın başkası olur. Ben kendimi her zaman hazır tutmaya çalışıyorum. Takımım ve kulübüm için her zaman iyi şeyler yapmaya çalışıyorum. Bugün de yapabildiysem." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler