Mercedes'in B planı Fernando Alonso! A planı yeni "Verstappen"

Orhan Gülek
12.02.2024 - 17:34 | Son Güncellenme: 12.02.2024 - 17:39

Formula 1 takımlarından Mercedes, Lewis Hamilton'ın 2025 yılında Ferrari'ye geçmesi sonrası yerine getirilecek pilot için arayışlara başladı. İşte detaylar.

Mercedes'in B planı Fernando Alonso! A planı yeni "Verstappen"

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 takımı Mercedes, 2025 sezonunda Lewis Hamilton'ın Ferrari'ye geçmesinden dolayı pilot arayışına başladı. Basında birçok pilotun ismi Mercedes'in boşalan tek koltuğuyla sürekli geçti. The Race'in haberine göre Toto Wolff ve ekibinin A planı Kimi Antonelli.

Yeni "Verstappen"

The Race, Mercedes'in A planının F2'deki ilk sezonuna bu yıl başlayacak olan 17 yaşındaki Kimi Antonelli olduğunu iddia etti. Mark Hughes'ın haberine göre 17 yaşındaki genç pilot, takım içinde yeni "Verstappen" olarak anılıyor. Toto Wolff'ün, Hollandalı pilot Max Verstappen'i erken yaşta kadroya dahil etmemesinde yaptığı hatayı Antonelli'de yapmak istemediğini belirten The Race, Wolff'ün Antonelli'yi 2. pilot yapmak istemesini yazdı.

Antonelli Williams'a gidecekti planlar değişti

Normal şartlarda genç pilot Kimi Antonelli'nin, iki yıl Williams ile sözleşme imzalayıp Formula 1 serüvenine başlaması bekleniyordu. Lakin Lewis Hamilton'ın gelecek sezon takımdan ayrılacak olması tüm planları bozdu ve genç pilotun önümüzdeki sezon Mercedes'in ikinci pilotu olması ihtimali iyice arttı.

İlgini Çekebilir
Formula 1'de yüzyılın transferi! Ferrari resmen açıkladı
Habere Git

Formula 2 performansı belirleyici olacak

Formula 2'de ilk sezonunu yaşayacak olan Kimi Antonelli, bu sezonki performansının gidişatına göre Formula 1 gridindeki biletini alacak. Eğer etkili bir performans sergileyemezse o zaman B planı olarak Fernando Alonso ile görüşme gerçekleştirilecek. 

Fernando Alonso Mercedes ihtimali ile ilgileniyor

Alman F1 Insider'a göre Fernando Alonso, Lewis Hamilton'dan boşalan koltukla ilgileniyor. Aynı habere göre Fernando Alonso, Mercedes takım patronu Toto Wolff'ün listesinde yer almıyor. Wolff'ün listesinde yer alan isimler; Esteban Ocon, Valtteri Bottas ve Carlos Sainz gibi isimler olarak iddia edildi.

Sezon sonu sözleşmesi bitiyor

Formula 1 takımı Aston Martin'in İspanyol pilotu Fernando Alonso, takımıyla sözleşmesi 2024 sezonunun sonunda bitiyor. 41 yaşındaki pilot, geçen sezon çıktığı 22 yarışta 8 kez podyuma çıkmayı başardı. 

Alonso iyi bir sezon geçirirse görüşme yapılacak

Formula 1 kamuoyunda, Fernando Alonso'nun iyi bir sezon başlangıcı yapması halinde Mercedes ile görüşme yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Aynı haberde Alonso'nun Mercedes'in boşalan koltuğu için nabız yokladığı da yazıldı.

Fernando Alonso'nun performansı

Aston Martin takımının bir başka pilotu olan Fernando Alonso, 41 yaşında olmasına rağmen bu sezon güçlü bir performans ortaya koydu. İspanyol pilot, 2023 Formula 1 sezonunda ilk 5 yarışının 4'ünde podyumda yer aldı. Bu sezon toplamda 8 kez podyumda yer aldı. Alonso'nun bu sezonki en iyi derecesi, Monako, Kanada ve Hollanda Grand Prix'lerinde elde ettiği 2'ncilikti. Usta pilot bu sezon 206 puan topladı ve pilotlar sıralamasını 4'üncü sırada tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler