Dünya Kupası'nı Kazanan Messi Bişt'i Giydi, Dünya Ayağa Kalktı

Orhan Gülek
19.12.2022 - 19:40 | Son Güncellenme: 19.12.2022 - 21:16

Arjantin, finalde Fransa'yı geçerek Dünya Kupası'nı kazandı. Takım kaptanı Lionel Messi'ye Katar Emiri tarafından geleneksel kıyafet bişt giydirildi.

Dünya Kupası'nı Kazanan Messi Bişt'i Giydi, Dünya Ayağa Kalktı

AJANSSPOR - HABER

Kariyeri boyunca Arjantin'in ilk efsanesi Maradona ile sürekli kıyaslanan Messi, koleksiyonundaki tek eksik olan Dünya Kupası'nı 35 yaşında kazandı. Koleksiyonunun tek eksik parçası olan Dünya Kupası’nı tamamlayan Lionel Messi’nin kupa töreninde giydiği kıyafet olay oldu.

Katar Emiri, Messi'ye yöresel kıyafet giydirdi

Stadyumda düzenlenen seremonide Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve FIFA Başkanı Infantino, Messi’ye yöresel bir kıyafet olan ‘besht’ giydirdi. 

Messi, şaşkınlığını gizleyemedi

İlk defa böyle bir durumla karşılaşan Messi, şaşkınlığını gizleyemedi. Siyah, transparan bir cüppeyi andıran kıyafeti sırtına geçiren Messi daha sonra kupayı alarak arkadaşlarıyla tarihe geçecek pozu verdi.

Peki Messi'ye giydirilen "Bişt" ne anlama geliyor?

Besht bilinen diğer adıyla (Bişt) aslında genellikle Katar erkeklerinin kullandığı ve Arap kültürünün sembolize edildiği bir kıyafet.

Özel ve resmi günlerde giyiliyor

Özellikle Körfez ülkelerindeki Arapların tercih ettiği, gri, siyah, kahverengi, beyaz, bej gibi farklı renkleri bulunan bu ince kumaştan üretilen giysi özel ve resmi günlerde sıkça tercih ediliyor.

Sosyal medyada Messi'ye tepki

Arkadaşlarıyla birlikte Bişt kıyafetiyle poz veren Messi'ye sosyal medyadan tepkiler yükseldi. Milli takım forması üzerinde Katar'a özgü kıyafet giyilmesi, pek çok futbolsever tarafından eleştirildi.

İşte Bişt kıyafeti giyen Messi'ye tepkiler

  • "Milli formanın üstüne Messi’ye yerel kıyafet giydirdiler, tarihe böyle kalacak kupa fotoğrafları. Fatih hocam olsa izin vermezdi."

 

  • Messi milli forman yerine o acayip katar zımbırtısını ile kupa kaldırıyor. Sıçayım böyle futbola. Katar para ile her şeyi sayın aldı. Rezillik. Utanç. Terbiyesizlik. Saygısızlık.

 

  • Üzerindeki kıyafet olmadan şu pozu tekrar vermeliydi Messi...

 

  • Bir ülke formasının üzerine yabancı hiçbir kıyafet giyilmez. 

 

  • Messi hayatının belki de en özel anında 10 numara formasıyla kupayı havaya kaldıracak,o üzerine giydirdiğiniz kıyafet saygısızlık , kabul edilemez

Lionel Messi, ilk kez Dünya Kupası'yla poz verdi

Katar’da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası’nda Arjantin, Lionel Messi’nin de yıldızlaştığı mücadelede şampiyonluk sevinci yaşadı. Lionel Messi, kariyerindeki 2’nci Dünya Kupası finalinde ilk şampiyonluğunu kazandı. Messi 2014 yılında Arjantin formasıyla, Almanya’ya karşı final mücadelesinde uzatmalarda 1-0 kaybetmişti. Almanya’da Mario Götze’nin uzatma devrelerinde attığı gol ile kaybeden Arjantin’de Lionel Messi, 2014’te kaybettiği finali Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası finalinde telafi etti.

Senin için hazırladığımız haberler