2022 Dünya Kupası'nı Kazanan Arjantin'de Halk Şampiyonluğu Kutluyor!

Akın Ungan
19.12.2022 - 23:17 | Son Güncellenme: 19.12.2022 - 23:48

2022 Dünya Kupası finalinde Fransa'yı geçerek şampiyon olan Arjantin, kutlamalara başladı. Şampiyonluk sevinci yaşayan halk, sokakları doldurdu. İşte detaylar.

2022 Dünya Kupası'nı Kazanan Arjantin'de Halk Şampiyonluğu Kutluyor!

AJANSSPOR HABER

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası, birçok sürprize ve nefes kesen finale sahne olarak sona erdi. Finalde Arjantin, Fransa'yı penaltıların ardından geçerek kupaya uzandı. Arjantin'in süperstarı Lionel Messi, sayısız başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Arjantin halkının sevinci sokaklara taştı

Milli takımın tarihi başarısı Arjantin halkını sevince boğdu. Dünya Kupası zaferinin ardından vatandaşlar sokaklara çıktı. Başkent Buenos Aires'te kurulan dev ekranlarda nefes kesen finali izleyen binlerce kişi, gelen şampiyonluğun ardından büyük bir sevinç yaşadı.

Coşku havadan görüntülendi

Arjantin halkının coşkusu havadan görüntülendi. Çekilen fotoğraflarda Başkent Buenos Aires sokaklarının tamamen dolu olduğu görüldü. Futbol tutkusuyla meşhur Arjantin halkı, 36 yıl aranın ardından gelen Dünya Kupası'nı kutladı.

İlgini Çekebilir
Messi kupayı kaldırdı, cebe 42 milyon dolar girdi
Habere Git

Suudi yenilgisi şaşırttı

Arjantin, 2022 Dünya Kupası serüvenine Suudi Arabistan karşısında aldığı yenilgi ile başladı. Messi'nin golüyle öne geçen Güney Amerika temsilcisi, Suudiler'in geri dönüşünü engelleyemedi. Mücadele 2-1 kaybedildi. Arjantin'in aldığı bu mağlubiyet, tüm dünyayı şaşırttı.

Hızlı toparlandı

Arjantin, dev şampiyonadaki ilk maçını kaybettikten sonra hızlı toparlandı. C Grubu'nda oynadığı Meksika ve Polonya maçlarında 2'şer gol atarken, kalesinde hiç gol görmedi. Tangocular, topladıkları 6 puan ile gruptan lider çıktı. Messi, grup aşamasında 2 gol kaydetti.

Çeyrek finalde tökezledi, düşmedi

Son 16'da Avustralya ile eşleşen Arjantin, rakibini 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Tangocular, çeyrek finalde ise turnuvanın güçlü ekiplerinden Hollanda ile karşılaştı. Nefes kesen mücadelede Arjantin 2-0 öne geçse de Beşiktaşlı Wout Weghorst sahneye çıkarak 2 gol kaydetti. Sonradan oyuna girip, beraberliği getiren isim olan Weghorst, maçın penaltılara gitmesini sağladı. Fakat Arjantin, seri penaltı atışlarında tur atlayan taraf oldu.

İlgini Çekebilir
Messi'nin korkulu rüyası yuvaya döndü!
Habere Git

Hırvatlar'ı rahat solladı

Lionel Messi ve arkadaşları, 2022 Dünya Kupası yarı finalinde Luka Modric'li Hırvatistan ile karşı karşıya geldi. Tangocular, rakibi karşısında rahat kazandı. Arjantin, Hırvatistan'ı 3-0 mağlup ederek, finale adını yazdırdı. Messi'yi finalde, Paris Saint Germain'den takım arkadaşı Kylian Mbappe bekledi.

Fransa 80'de maça girdi

Arjantin, dev finalde Fransa önünde 2-0 öne geçti. Gol perdesini ise Lionel Messi açtı. 80'e kadar Arjantin'in 2 farklı üstünlüğü ile giden maçın seyri, Kylian Mbappe'nin sahne alması ile değişti. 80 ve 81'de 2 gol atan Mbappe, Fransa'yı maça ortak etti.

Messi 1 tane daha attı, Mbappe hat-trick yaptı! Kupayı Martinez aldı

Uzatma devrelerinin oynadığı dev müsabakanın 108. dakikasında Messi, kendisinin 2. Arjantin'in 3. golünü kaydederek, tekrar öne geçti. 118. dakikada ise Kylian Mbappe, Messi'ye cevap verdi. Durum tekrar 3-3'e gelirken, Fransız yıldız hat-trick yaptı. Mücadele seri penaltı atışlarına taşındı. Bu bölümde Arjantin kalecisi Emiliano Martinez'in üstün performansı Tangocular'a kupayı getirdi.

Senin için hazırladığımız haberler