Metin Tokat: "Görüntüleri sızdıran kişiler bir an önce bulunmalı"

İsa Kethüda
28.03.2024 - 10:10 | Son Güncellenme: 28.03.2024 - 10:15

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) başkan adayı ve eski hakem Metin Tokat, Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşananlar, Halil Umut Meler ve Hugh Dallas hakkında konuştu. Detaylar haberimizde...

Metin Tokat: "Görüntüleri sızdıran kişiler bir an önce bulunmalı"

AJANSSPOR-HABER

Eski Hakem Metin Tokat, nisan ayı sonunda yapılması beklenen Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) 14. Genel Kurulu öncesinde Genel Başkanlığa aday oldu. 

Metin Tokat; seçim süreci, Trabzonspor - Fenerbahçe maçındaki olaylar, Halil Umut Meler ve Hugh Dallas için çarpıcı açıklamalar yaptı. 

"Bundan sonra hiçbir hakem toplantılarda rahat olamaz ve çekinir"

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Metin Tokat, "Önceki gün hakem toplantısı yayınını gördükten sonra inanılmaz rahatsız oldum. Bu görüntüleri sızdıran kişiler bir an önce bulunmalı. Bundan sonra hiçbir hakem toplantılarda rahat olamaz ve çekinir. 

İlgini Çekebilir
Melissa Vargass'sız Fenerbahçe, Eczacıbaşı karşısında!
Habere Git

"Hugh Dallas da sınırlarını aştı"

Bu görüntülerin sızması kaos ortamının üzerine tuz biber oldu. Toplantıda Hugh Dallas da sınırlarını aştı. Hugh Dallas sadece danışman ancak hakemlerle konuşma üslubu yetkili bir kişi gibi... 

"Hakem eğitimleri bu saatten sonra gizli olmayacaktır"

Burada yetkili kim? Hugh Dallas mı? TFF mi? Yoksa MHK mi? Ne yazık ki hakem eğitimleri bu saatten sonra gizli olmayacaktır. Hakemler de bu eğitimlerde artık rahat olmayacaklardır ve kendilerini net bir şekilde ifade edemeyeceklerdir" dedi.

TFFHGD seçim süreci 

TFFHGD'nin seçim süreci hakkında konuşan Tokat, "TFFHGD için Nisan ayı sonunda seçim yapılması gerekiyor. Başkan adaylığı sürecimde 22 ili gezdim ve projelerimi anlattım. Hakem arkadaşlarımın heyecanını net bir şekilde gördüm. Eğer başkan olursam bir çok şeyi değiştireceğimi söyleyebilirim.

İlgini Çekebilir
Melissa Vargass'sız Fenerbahçe, Eczacıbaşı karşısında!
Habere Git

Özellikle de TV ve çeşitli YouTube kanallarında hakemlerle ilgili ağza alınmayacak ifadeler kullanılıyor. Bu konuda dernek olarak sonuna kadar savaşacağız" ifadelerini kullandı.

"Trabzonspor - Fenerbahçe maçı tatil edilmeliydi"

Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili ise Metin Tokat, "Normal bir futbol ikliminin olduğu ülkede hakem Halil Umut Meler'in maçı tatil etmesi gerekirdi. Ancak futbol iklimimimizdeki kaostan dolayı bu mümkün olmadı. O maçı ben, eski hakemlerimiz yönetseydi de tatil edemezdi" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler