Milli takım için hazırlanıyorlar

24.08.2015 - 13:29 | Son Güncellenme: 24.08.2015 - 13:29

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası Milli Takım seçmelerinde derece alıp, önemli uluslararası organizasyonlarda milli takım forması giymek için hazırlanıyor.

Vücut geliştirme sporcuları, Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından 3-6 Eylül tarihlerinde Mersin'de düzenlenecek Türkiye Vücut Geliştirme Fitness Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası Milli Takım seçmelerinde derece alıp, önemli uluslararası organizasyonlarda milli takım forması giymek için hazırlanıyor.

Ay-yıldızlı forma altında dünya şampiyonalarına katılmak için aylar öncesinden kampa giren ve yoğun diyet programı uygulayan sporcular, şampiyona için sabırsızlanıyor.

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vücut geliştirmenin zor ve zahmetli bir spor olduğunu söyledi.

Bu sporu yapabilmek için zorlu diyet programları uygulandığını anlatan Uslu, sporcuların şampiyonalarda iyi bir derece elde etmek ve milli takıma girme hedefiyle bütün zorluklara katlandığını belirtti.

Uslu, önümüzdeki ay Mersin'de yapılacak Türkiye Vücut Geliştirme Fitness Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası Milli Takım seçmelerinin de vücut geliştirme sporcuları için çok önemli olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Vücut geliştirme, bütün sporların ana dalıdır. Sporcularımız tamamen natürel, hiçbir doping malzemesi kullanmadan şampiyonaya hazırlanıyor. Bu sporcularımız, dünyada ses getirecek şekilde Türkiye'yi temsil edecekler. 8 kategoride yarışmaların olacağı şampiyonaya 500'ün üzerinde sporcunun katılmasını bekliyoruz. Şampiyonada ülkemizi en iyi temsil edebilecek olanları seçip iyi bir milli takım kadrosu kurmak istiyoruz."

Uslu, Türk sporcuların daha önceleri çok sayıda başarıya imza attığını hatırlatarak, şampiyonadan galip ayrılacak olanların da bu başarıları sürdüreceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

- "Dünya şampiyonasında bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum"
Daha önce Türkiye şampiyonluğu elde eden 24 yaşındaki Ebubekir Yücel, yarışma için bir senedir kampta olduğunu ifade etti.

Zorlu bir kamp dönemi geçirdiğini aktaran Yücel, "3 aydır karbonhidratın düşük, proteinin yüksek olduğu zorlu bir diyet sürecim vardı. Şampiyon olup, milli takıma gitmek ve dünya şampiyonasında bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. Bunun olması için de elimizden geleni yapacağız. 1 senelik emeğin sonucu alacağım inşallah."

- 49 yaşındaki kadın sporcunun hedefi birincilik
Bayanlar fitness kategorisinde yarışacak olan 49 yaşındaki Filiz Kerem de 11 yıldır spor yaptığını belirterek, yarışma için 2 aydır eğitmenleriyle hazırlandığını söyledi.

Şampiyonanın kendisi için büyük önem taşıdığını anlatan Filiz Kerem, "Çocukluğumdan beri hedefim milli sporcu olmak. İnşallah bu amacıma ulaşacağım. Haftanın 6 günü çalışmalarıma devam ediyorum. Belki de yarışmanın en yaşlı sporcusu olacağım, 49 yaşındayım. Hedefim birincilik" ifadesini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler