Kaan Kazgan, Savaş Cebeci dövüşünün ardından disipline sevk edildi

Aleyna Gürgen
19.09.2023 - 20:01 | Son Güncellenme: 19.09.2023 - 20:22

Türkiye MMA Federasyonu, Savaş Cebeci ile dövüşen Kaan Kazgan hakkında yeni bir açıklama yaptı ve dövüşçünün disipline sevk edildiğini duyurdu.

Kaan Kazgan, Savaş Cebeci dövüşünün ardından disipline sevk edildi

Dün Twitter'da paylaşılan bir dövüş videosu kısa sürede gündem oldu. Platformda paylaşılan videoda MMA dövüşçüsü Kaan Kazgan’ın kendisine meydan okuyan vücut geliştirici Savaş Cebeci’yi dövdüğü görüldü. 

Kazgan disipline sevk edildi

Kaan Kazgan'ın dün yayınlanan videosu hakkında bugün Türkiye MMA Federasyonu'ndan açıklama geldi. Federasyon tarafından paylaşılan duyuruldu Kazgan'ın disipline sev edilişi şu ifadelerle duyurdu: "Federasyonumuz tarafından 18.09.2023 tarihinde basın kuruluşları ve birçok sosyal medya platformunda federasyon sporcularımızdan Kaan Kazgan’a ait olduğu iddia edilen görüntüler ve yaşanan olayla ilgili olarak federasyonumuz yönetim kurulu ivedilikle toplanmıştır."

"Birçok yayın kuruluşu ve sosyal medya hesaplarında belirtilen olayların incelenmesi amacı ile yönetim kurulunda sorumlu üyeler görevlendirilmiştir. Yaşanan olaylara ilişkin olarak görüntülerin incelenmesi ve ardından da adı geçen sporcumuz ile görüşme sağlanmasına müteakip gerek görülmesi halinde disiplin yönetmelikleri gereği sporcumuzun federasyonumuzun ilgili kurulu olan disiplin kuruluna sevki sağlanacaktır.” 

Kaan Kazgan ve Savaş Cebeci neden dövüştü?

Fitness koçu  Savaş Cebeci geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir videoda “Ben 1.90 boyundayım, 120 kilo adamım. İsterse dünya şampiyonu olsun 70 kilo adamdan dayak yemem.” dedi. Savaş Cebeci’nin paylaştığı videoya ise MMA dövüşçüsü Kaan Kazgan’dan yanıt geldi.

Kazgan, paylaştığı bir videoda “Boş bir yorum. Bunu sadece bunu tecrübe etmemiş biri söyleyebilir. Savaş Bey’e sadece şunu söyleyebilirim ki salonumuzun yeri belli ya da isterse ben de kamera arkam ile onun yanına gidebilirim. İstediği her saniye içinde onu nakavt ederek bunu videolayabilirim.” sözleriyle Cebeci’ye meydan okudu. Yaşanan atışmaların ardından buluşan ikili resmi olmayan bir dövüş müsabakasında dövüştü. Savaş Cebeci'nin yüzü dövüş sırasında kanlar içinde kaldı.

 

Profesyonel kariyeri etkileyecek bir durum yok demişti

Türkiye MMA Federasyonu tarafından disipline sevk edilen Kaan Kazgan yayınlanan görüntülerin ardından dün Twitch platformunda Jahrein'in canlı yayınına telefonla bağlandı. Kazgan, Jahrein'in kendisine yönelttiği "Bu dövüşün senin profesyonel kariyerine etkisi olur mu?" sorusuna "Karşılıklı bir durum olduğu ve onun tarafından da defalarca çağırıldığım için bir şey olacağını düşünmüyorum. Türkiye'de dövüşmek için Türkiye'de amatör lisans gerekiyor ama yurt dışında dövüşmek için amatör lisansa ihtiyacın yok. O yüzden profesyonel kariyeri etkileyecek bir durum yok." sözleriyle cevap vermişti.

Bilgehan Demir dövüşe tepki gösterdi

Spor spikeri Bilgehan Demir dün Twitter üzerinden Savaş Cebeci ve Kaan Kazgan'ın dövüştüğü görüntülere tepki gösterdi. Demir ikilinin videosunu alıntılayarak "Bunu yaptıkları için ikisi de yargılanmalı!" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler