A Milli Futbol Takımı Teknik Direktör Montella, Hırvatistan Maçını Değerlendirdi

Orhan Gülek
12.10.2023 - 23:30 | Son Güncellenme: 13.10.2023 - 00:57

EURO 2024 D grubu 6. maçında deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0 mağlup eden Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda Teknik Direktör Montella maç sonu değerlendirmede bulundu.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktör Montella, Hırvatistan Maçını Değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

A Milli Futbol Takımımız, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu altıncı maçında deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0 mağlup etti. Milli Takım'da gol 30. dakikada Barış Alper Yılmaz'dan geldi. Bu sonuçla beraber Türkiye, Hırvatistan'ı geride bırakarak grupta 1. sıraya yerleşti. 

Karşılaşma sonrası A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu..

"Hırvatistan'ı kendi evlerinde yeniyoruz"

Takımın performansından memnun olduğunu ifade eden Montella,"Maçın başında da söylemiştim Barış'ın hızını kullanacağımızı. Çok zor bir maça çıkmıştık. Hırvatistan, Avrupa Şampiyonası elemelerinde ev sahipliği yaptığı maçlarda kaybetmemişti. Sonuna kadar mücadele veren bir takımımız vardı. Bu ruhu saha içinde de gösterdiler. Milli takım ailesine de teşekkür ediyorum. Birliktelik gösterdik ve galibiyet alabildik." dedi.

"O anın hayalini kurmuştuk"

İlk yarıda bir gol daha atabileceklerini ifade eden Montella, "Öğrenmeye aç bir takımımız var bu her zaman olmuyor. Mutluyuz. Kutlayacağız ama şunu da düşünmemiz gerekiyor, 3 gün sonra maçımız var. Kutlamaları maç sonrasına bırakmamız gerekiyor. O anın hayalini kurmuştuk. İlk yarıda bir gol daha atabilirdik, son dakikalar biraz yorucu oldu. Bu kadar gururu yüksek futbolcu grubuna sahibiz." dedi.

İlgini Çekebilir
Bizim Çocuklar'dan tarihi zafer
Habere Git

"Milli takımı ne kadar sevdiklerini gördüm"

Pazar günü oynanancak Letonya maçına dikkat çeken Montella, "Çok mutluyum Konya'ya gideceğimiz için. 10 gün öncesinde orada bulundum. Milli takımı ne kadar sevdiklerini gördüm. " dedi.

"Enerjimizi toplayıp bu maça iyi hazırlanmamız lazım"

Gelecek maça daha iyi hazırlanacaklarını dile getiren Montella, "Bir dahaki maç en zor maç olacak çünkü grubun sonuncusu ile oynuyorsunuz. Enerjimizi toplayıp bu maça iyi hazırlanmamız lazım. Mutlu olduğumu söyleyebilirim. Çok yakın iki ülke (Türkiye-İtalya). 2032'ye daha var. Türkiye için de iyi olacak." dedi.

Montalla'dan grup birinciliği yorumu

"Grup lideri olarak gidebilir miyiz?" sorusunu da cevaplayan Montella, "Aslında hayır söyleyemeyiz. Şimdilik. Hırvatistan'ın bir maçı var, bizim de var." dedi.

Cenk Özkaçar'ın da performansına değinen Montella, "Cenk de pozisyonun dışında oynadı ama en iyi performanslarından birini gösterdi." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler