Muhammet Akpınar Analizi

15.11.2019 - 18:49 | Son Güncellenme: 15.11.2019 - 15:53

TS altyapı oyuncuları, maç özetleri, akademi sonuçları, Trabzonspor genç oyuncuları

Muhammet Akpınar Analizi

MUHAMMET AKPINAR

Ülke: Türkiye

Güncel Kulüp: Trabzonspor U19/ Trabzonspor

Milli Takım: Türkiye U18

Yaş: 17 (6 Şubat 2002)

Mevkii: Santrafor

Yan Mevkii: Sol Kanat / Sağ Kanat

Ayak: Sol

Sözleşme Bitiş: 30.06.2021

Güncel Piyasa Değeri: 50 Bin €

Sakatlık Durumu: Tekrarlayan bir sakatlığı yok

PROFİL

6 Şubat 2002 tarihinde Trabzon'da dünyaya gelmiştir. 11 yaşındayken Trabzon Türk Telekomspor Altyapısı'nda futbola başlamıştır. Burada 2 sezon forma giyen ve umut vaat eden bir futbol sergileyen Muhammet 13 yaşında Trabzonspor Alt takımına transfer olmuştur. 13 yaşından bugüne 4 sezondur Trabzonspor alt yapısında forma giyen Muhammet gösterdiği alt yaş kategorilerinde gösterdiği performans ile hocası Ünal Karaman'ın dikkatini çekmiş ve ilk defa bu sezon (19/20) kendisine A Takım'da UEFA Avrupa Ligi'nde grup mücadelesinde Krasnodar maçında ilk 11 de başlatılarak fırsat verilmiş ve 72 dakika sahada kalmıştır.

TEKNİK

Hücumda çok yönlü bir oyuncu. Her ne kadar baş mevkisi santrafor olsa da sol kanatta da oynayabiliyor. Bu sezon özellikle oynadığı maçların neredeyse yarısında sol kanatta oynadığı maçlar oldu. Öncelikle kanatta nasıl oynadığını yorumlamamız gerekirse; Sol kanatta oynarken sadece hücumu düşünerek kanatta çakılı bir oyun sergilemiyor. Yani topu sürekli ayağına isteyen bir oyun tarzı ile oynamıyor. Geriye gelip pas isteyen, kimi zaman sol içe yakın oynayan bir stili var. Geriye gelip oynaması orta sahada oynayan arkadaşlarını biraz olsun rahatlatıyor. Tabii sol kanatta da olumlu performans gösterse de kendisinin asıl mevkisi santrafor. Santrafor oynarken takımı atağa kalktığı zaman sürekli hareket halinde olan, hücumda boşluklar arayan, boşluklara kaçmaya çalışan ve pozisyon kovalayan bir oyuncu. Bu sayede kendisine pas atması beklenen takım arkadaşlarının işini kolaylaştırıyor. Ceza sahası içinde ki yeteneğine gelecek olursak; ceza sahası içinde iken topu çapraz pozisyonlarda ayağına aldığı zaman çok etkili şutlar çıkartan ve top ile etkili pozisyonlar yaratan bir oyuncu. Karşı karşıya pozisyonlarda plase vuruşlar deneyerek bu vuruşlarda genellikle isabet oranı sağlayan ve gol olasılığı yüksek şutlar çıkartabilen bir oyuncu. Ayrıca sahanın herhangi bir noktasında topu ayağına aldığı zaman topu çok güzel saklayabiliyor ve sürebiliyor. Belki biraz daha hızlı olsa bu tür pozisyonlarda daha da etkili olabilir. Kafa toplarına gelecek olursak; Kafa topları ortalama bir seviyede diyebiliriz. Tecrübe kazandıkça kafa vuruşlarını daha da etkili hale getirebilir. Gelişime çok açık bir oyuncu bunun sinyallerini veriyor.

MENTAL

 

Özellikle sol kanat oynadığı maçlarda sahanın her bölgesine ayak basan sürekli koşan ve oyundan düşmeyen bir oyuncu. Kimi zaman kart görse de genellikle rakipleri ile sert mücadeleye giren bir yapısı yok. Oyunun her anında canlı ve istekli bir görüntü sergiliyor. Ayrıca yaşına göre de gayet olgun bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz. UEFA Avrupa Ligi'nde Krasnodar maçında yaşı genç olmasına rağmen hiç sırıtmadan 72 dakika boyunca gösterdiği performanstan da bunu görebiliriz.

FİZİK

 

Boyu bir santrafora göre gayet ideal bir seviye de. Kilosu hakkında elimde nicel bir bilgi olmasa da kendi gözlemime göre kilosu da boyu ve yaşına göre gayet doğru orantıda. Tabii yaşı ilerledikçe fizik olarak biraz daha gelişmesi lazım.

GELİŞTİRMESİ GEREKENLER

Biraz daha hızlı olmalı ve çalım yeteneğini biraz daha geliştirmeli. Kafa topları fena olmasa da, kafa toplarını da biraz daha geliştirmesi daha iyi olacaktır. Tabii kendisi daha çok genç bir oyuncu ve özellikle genç oyuncular hakkında geliştirmesi gerekenler bölümün de yazdığım eksikliklerin tecrübe kazandıkça daha da iyi hale getirebileceklerini düşünüyorum. Muhammet'te bu oyunculardan birisi. Kısacası gelişime açık bir oyuncu.

 

HAZIRLAYAN: AHMET EROL

Senin için hazırladığımız haberler