Muslera’dan isyan! “Oynamak istemiyorum”

31.05.2021 - 23:39 | Son Güncellenme: 01.06.2021 - 01:09

Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, yaklaşan Copa America maçları öncesi isyan bayrağını açtı. İşte detaylar…

Muslera’dan isyan! “Oynamak istemiyorum”

AJANSSPOR-HABER

Fernando Muslera’dan şaşırtan çıkış. Galatasaray kalecisi, Brezilya’da düzenleneceği açıklanan Copa America’da oynamak istemediğini söyledi.

Muslera: Hepimizin bir ailesi var

Yaklaşan turnuva hakkında konuşan Uruguaylı file bekçisi, "Biz futbol oynuyoruz ve önceliğimiz sağlık. Ben Muslera olarak oynamak istemiyorum. Hepimizin bir ailesi var" dedi.

Arjantin'de de Kolombiya'da da yapılamadı

Güney Amerika’nın milli takımlar düzeyindeki en büyük futbol organizasyonu olan Copa America, Kolombiya’daki siyasi olaylar ve Arjantin’deki ağır pandemi koşulları nedeniyle iki ülkeden de alınmıştı.

 

Brezilya'da oynanmasına karar verildi

Bir süre akıbeti hakkında belirsizlik yaşanan turnuvanın son olarak Brezilya’nın ev sahipliğinde düzenlenmesine karar verildi. Ancak bilindiği gibi Brezilya da korona virüs salgınını dünya üzerinde en ağır geçiren ülkeler arasında yer alıyor. 

Türkiye'de maçların geç ertelenmesine de tepki gösterdi

Öte yandan Muslera’nın bu tavrı akıllara pandeminin ilk döneminde Süper Lig’de oynanan Galatasaray-Beşiktaş maçı sonrası yaptığı benzer çıkışı getirdi. Uruguaylı file bekçisi 2019-20 sezonunda seyircisiz oynanan karşılaşma sonunda şu yorumu yaparak gündem olmuştu: 

Muslera'nın Beşiktaş derbisinden sonraki açıklaması

"Bence utanç verici bir gece yaşadık. Çok fazla futbolun konuşulmasına gerek yok. Şu anda dünyanın içinde olduğu bir sağlık problemi var. Taraftarsız oynatılma kararı verildi ama bizim canımız yok mu? Biz, rakip takım oyuncuları, burada çalışanlar riskin içinde.

'Hem futbolculara hem taraftarlara saygısızlık'

Eğer böyle bir sağlık sıkıntısı varsa taraftarların gelmediği bir maç niye oynanıyor? Avrupa’da ligler erteleniyor ama bizde maçlar oynanıyor. Bunu anlamış değilim. Bugün olanları hem bize hem de bu tip maçları bekleyen taraftarlara saygısızlık olarak görüyorum."

Senin için hazırladığımız haberler