NBA'de 2 kural değişiyor!

29.09.2017 - 15:24 | Son Güncellenme: 29.09.2017 - 15:24

Geçtiğimiz sezon takımlar ve taraftarlar arasında ciddi anlaşmazlıklara yol açan iki konu vardı. Bunlardan ilki yıldız oyuncuların dinlendirilmesi ve bu oyuncuları izlemek için dünyanın paralarını ödeyen taraftarların evlerine boş dönmesi, kulüpler ve taraftarlar arasında bir gerilim yaratıyordu. İkincisi ise bilerek maç kaybederek “tanking” yapan, bu yol ile sonraki senenin draftında daha yüksekten seçme şansını arttıran takımlar (Bkz. Los Angeles Lakers).

NBA başkanı Adam Silver yürürlüğe koyduğu iyi kural ile bu iki sorunu da çözmek istiyor. NBA kurulu tarafından onaylanan yeni oyuncu dinlendirme kuralı ile bir maçta birden fazla oyuncusunu elle tutulur bir neden olmadan dinlendiren takımlara ve ülke çapında yayınlanan maçlarda yıldız oyuncularını dinlendiren takımlara en az 100.000$ değerinde cezaler kesilecek.

Diğer değişiklik ise draft seçimindeki “lottery” dediğimiz ilk 3 sıranın belirlenmesine geldi. Eskiden lig rekoru en kötü olan takımın %25, ikinci en kötü olan takımın %19.9, üçüncü en kötü olan takımın ise %15.6 ilk sıradan seçme hakkını elde etme şansı bulunuyordu. Yeni kural ile en kötü bitiren üç takımın da şansları %14 olacak. Bu kural 2019 draftında yürürlüğe girecek.

HerseyNBA

Senin için hazırladığımız haberler