NBA'de yeni sezon ne zaman başlıyor?

Burak Alaca
28.09.2023 - 19:31 | Son Güncellenme: 28.09.2023 - 19:52

Dünya basketbolunun zirvesi NBA'de yeni sezon için geri sayım başladı. İşte yeni sezon öncesi ligde öne çıkanlar...

NBA'de yeni sezon ne zaman başlıyor?

AJANSSPOR-HABER

NBA’in ne zaman başladığı sorusu basketbol severlerin gündeminde önemli bir yer alıyor. Hareketli bir transfer dönemine şahit olduğumuz, iddialı takımların kurulduğu bir NBA sezonu bizleri bekliyor. 

Sezonun takvimi açıkladı

NBA normal sezon başlangıcı, play off başlangıcı, final başlangıcı gibi önemli tarihlerin hepsi takvimle beraber açıklanmış oldu. 3 Ekim’de Eğitim Kampları’nın kapılarını açarak sezona başlayacak olan takımlardaki 5 Ekim’de yurt içi ve yurt dışı olmak üzere sezon öncesi hazırlık maçlarına başlayacak.

Hareketli bir hazırlık dönemi bizleri bekliyor

Birleşik Arap Emirlikleri’nde Abu Dhabi Oyunları, uzun zamandır oynanan geleneksel Kanada Serisi için Vancouver, Montreal’da sezon öncesi maçlarına yer verilecek. Hazırlık dönemi 15 gün sürecek ve 20 Ekim’de tamamlanacak. 24 Ekim tarihiyle beraber basketbolseverlerin hasret kaldığı NBA aramıza dönmüş olacak.  

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'in transferde gözü NBA'de!
Habere Git

Süper yıldız adayları lige giriş yaptı

Avrupa basketbolunda olmayan ve sadece Amerikan basketboluyla tanıdığımız dramatik sistemiyle beraber takımlar kadrolarını güçlendirmişlerdi. İlk üç sıradan Victoria Wembanyama, Brandon Miller ve Scott Henderson sırasıyla San Antonio Spurs, Charlotte Hornets ve Portland Trail Blazers’ın yolunu tuttular. 

Sezonun favorileri kimler

NBA’de sezon 82 maçtan oluştuğundan bu denli uzun bir periyot için şimdiden tahmin yapmak da zor oluyor ama şampiyonluğun en büyük takipçileri son sezonlarda da lige ağırlığını koyan, daimi play-off takımlarından Warriors, Celtics, Bucks, Heat, Nuggets, Lakers, Suns ve Clippers olarak ön plana çıkıyor. Draftın tepedeki takımları genç süper star adaylarından alacakları katkılarla bir sürprize imza atmak isteyeceklerdir. NBA’de uzun bir aranın ardından bütçe arttırımı geldiği için sezon ortası takaslarında da fazlasıyla hareketlilik olacaktır ve sezonun belki de kaderi ara takas döneminde gerçekleşecektir.

NBA hangi kanalda?

NBA, Türkiye'deki basketbolseverlerle S Sport ve S Sport Plus ekranları üzerinden buluşacak.

İlgini Çekebilir
NBA'de Damian Lillard, takasla Milwaukee Bucks'a gitti
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler