Okan Buruk: "Bu tür maçlar şampiyonluk maçları"

İsa Kethüda
17.03.2024 - 18:02 | Son Güncellenme: 17.03.2024 - 20:14

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray'ın Kasımpaşa'yı mağlup ettiği karşılaşma sonrası teknik direktör Okan Buruk açıklamalar yaptı. İşte detaylar.

Okan Buruk: "Bu tür maçlar şampiyonluk maçları"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray'ın Kasımpaşa'yı deplasmanda 4-3 mağlup ettiği karşılaşma sonrası teknik direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

"Birincisi, rakibimizi tebrik ederek başlamak istiyorum"

Rakibi tebrik ederek sözlerine başlayan Buruk, "Birincisi, rakibimizi tebrik ederek başlamak istiyorum. Oyun olarak çok iyi işler yaptılar. Çok gol atan ve yiyen bir takım demiştim. Hücumda çok iyi işler yaptılar. Bizim de bulduğumuz pozisyonlarımız oldu. Zor bir ortam aslında. 

"3 tane daha gol atabilirdik"

Biz akşam maçlarına alışmış bir takım olarak, bu atmosferde oynamaya alışkın olmayan bizim için zor oldu. Maçtan önce de en büyük korkum buydu. Korkularım vardı, zaman zaman olumsuz etkilerini gördük ama finalde kazandık. Girdiğimiz pozisyonlar, kaçan penaltı, son bölümde 3 tane daha gol atabilirdik, dönüşünde de gol yiyebilirdik.

İlgini Çekebilir
Sami Uğurlu'dan ağır sözler: "F.Bahçe için oynuyorsunuz falan bunlar doğru değil"
Habere Git

"Önemli olan kazanmaktı"

4-3 sonrası da maçı erken bitirmemiz gerekirdi. Önemli olan kazanmaktı. Bu tür maçlar şampiyonluk maçları. Mutluyuz, Galatasaray taraftarına hayırlı olsun. Buraya geldiler, bizi desteklediler. Bundan sonra bu oyunun üzerine çıkmak istiyoruz.

"Abdülkerim bir sonraki maça hazır olacak"

Savunmada çok eksiktik. Son bir ayda zorlandık. Milli araya kayıpsız girersek bizim için avantaj demiştim. Bunu yaptık. Yine değişiklikler oldu. Abdülkerim'in tam hazır olmaması, onu zorlamamak iyi oldu. Bir sonraki maçta hazır olacak. Aurier yine aynı şekilde. Ziyech, ikinci maçına çıktı. Bu oyuncuların da tekrar takıma girmesiyle tam kadro olduğumuzda daha güçlü olacağımızı düşünüyorum.

"Mertens, çok önemli bir gol attı"

Mertens, çok önemli bir gol attı. Icardi belki ilk yarıda çok fazla oyunun içerinde değildi. Bu ara ona da çok yarayacak. O da çok güçlü bir şekilde geri dönecek. Biraz dinlendireceğiz onu. Maçın ikinci yarısına damga vurdu. Attığı iki golle oyuna damga vurdu. Milli takım arasından sonra çok daha hazır bir şekilde dönecek" dedi.

İlgini Çekebilir
Dries Mertens: "İyi bir karakterimiz var"
Habere Git

"Mauro Icardi sakatlığı var"

Arjantinli Mauro Icardi’nin sakatlığını olduğunu belirten Buruk, "Yüzde 100’üyle oynamıyor. Savunma arkasına sprintleri atmadan oynuyor. Kendini idare ederek oynuyor. 17 günlük ara var. Onu dinlendireceğiz, tedavi edeceğiz. Hatay maçına bence çok daha iyi bir şekilde çıkacak. Sakatlığını atlatarak çıkacak. Penaltıyı atamadık ama önde çok kalabalık ve kaliteli ayaklara sahip olmamız, rakibin 10 kişi olması kulübede maçı çevirme ışığını gösterdi. 3-3’ü hızlı bir şekilde yaptık. Arkasından 4-3 yaptık" şeklinde konuştu.

Okan Buruk'tan Ali Koç'a hakem yanıtı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un kendisi hakkında söylediklerinin hatırlatılması üzerine Okan Buruk, "Tamamını dinlemedim. Neyi kast ettiğini anlamadım. Talihsiz bir açıklama. Ne demek istediğini de anlamadım. Hiç hakem arkadaşım yok. Olabilir de. Keşke arkadaş olsak hakemlerle, sayın Ali Koç da hakemlerle arkadaş olsa. Hiç hakem arkadaşım olmadı. Olmasını da garip bulmuyorum. Neden böyle bir açıklama yapıldığını anlamadım" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler