Orduspor Eski Başkanı Nedim Türkmen'den Galatasaray'a olay yanıt!

16.12.2019 - 15:08 | Son Güncellenme: 16.12.2019 - 16:42

Orduspor Eski Başkanı Nedim Türkmen'den Galatasaray'a olay yanıt!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Orduspor’dan alacakları olduğunu ancak; kulübün kapanması sebebiyle bu alacağı tahsil edemediklerini ifade etti. Cengiz, ”Orduspor'dan 2,5 milyon avro alacağımız varmış. Orduspor kapanmış ve Yeni Orduspor kurulmuş. Hukuken karşımızda Orduspor diye bir şey yok. Oradan da gitmiş 2,5 milyon avro” dedi. Orduspor’un Eski Başkanı Nedim Türkmen, sarı-kırmızılıların 1 numarası Mustafa Cengiz’in bu açıklamalarına Radyospor’da yanıt verdi. Galatasaray, Orduspor'dan 2,5 milyon Euro alacak mı? İşte detaylar..

Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Nedim Türkmen’in açıklamaları şu şekilde:

Nedim Türkmen: "600 bin Euro'yu benim dönemimde Galatasaray'a ödedik"

Galatasaray’dan Culio ve Stancu’yu kiralamıştık. 375’er bin Euro ödedik. Sonra Yiğit Gökoğlan’ı kadroya katmıştık. Kiralama bedeli ödedik. Culio, Galatasaray maçı öncesinde oynamak istemediği için gönderdik. Stancu’yu da teknik direktör Hector Cuper istemişti. Galatasaray, 5,5 milyon Euro'ya almıştı biz ise 2,5 milyon Euro’ya anlaştık. 600 bin Euro peşinde ödedik. Geri kalan senet olarak verildi. Bizim takım küme düştü. Benden sonraki yönetim transfer tahtasını açarken Galatasaray ile anlaşmış ve borçlarla ilgili de yapılandırma yapmıştı. 2,5 milyon Euro’nun 600 binini ödemiştik benim dönemimde. Ama sonraki yönetimden transfer konusunda çekler verildi ve ödemeler yapıldı diye hatırlıyorum. Yapılandırma oldu. Ligden düştükten sonra 3 sene Galatasaray için süre vardı. Senedi icraya koyup tahsilat yapabilirlerdi. Şimdi, “alacağımız var” diyorlar. Orduspor amatöre kadar düştü. İsmi bile değişti. Yapacak bir şey yok.

Nedim Türkmen: "Galatasaray, Yeni Orduspor’a bir takip yapamaz"

İl Özel İdaresi diye bir takım lige çıktı. Adı Güzelordu oldu, sonra adı değişerek ilerledi. Bahsi geçen takımın Orduspor ile bir alakası yok. Yeni Orduspor’un eski Orduspor ile bir alakası olmadığını söyleyelim. Galatasaray, Yeni Orduspor’a bir takip yapamaz. Galatasaray, girişim yapmaları gereken 3 yılda girişimde bulunmamış. Orduspor’un şu anda bir parası yok. Galatasaray dua etsin ki Orduspor, Süper Lig’e çıksın. Belki o zaman gündeme gelir bu konu.

Nedim Türkmen: "Sonraki yönetimler o parayı alabilirdi"

Galatasaray, 2,5 milyon Euro’ya mı kalmış? Önceki yıllarda yaptıkları gereksiz transferleri biliyoruz. Sonraki yönetimler o parayı alabilirdi. Ama gözden kaçmış. Şu anda tahsil kabiliyeti yok. Bir Anadolu kulübüne katkı yapmış oldular. Öyle bakabilirler konuya.

Futbolcuların yeni vergi düzenlemesi için ne düşünüyor?

Yeni sözleşmelere bakmak lazım. Yabancı oyuncular yeni yapılacak sözleşmelerde, “Her türlü vergiyi kulüpler öder” diye bir madde koydurabilir. Mart, Nisan aylarında yüzde 40’lık olaydan futbolcuların ayrı tutulacağını düşünüyorum. “Kulüplere bu süreci aşalım sonra halledeceğiz” sözü verilmiş. O yüzden kulüp yöneticileri rahatlar. Ortalık böylece yangın yerine dönmedi.

Senin için hazırladığımız haberler