Oryantiring Şampiyonası başladı..

26.12.2015 - 15:04 | Son Güncellenme: 26.12.2015 - 15:04

Türkiye Oryantiring Şampiyonası 2. kademe yarışları, Hatay'da başladı.

Hassa ilçesine bağlı Haydarlar Mahallesi Güdükaliler mevkisinde düzenlenen yarışmaya, 70 ilden bin 102 sporcu katıldı. Kayalık zor arazide kıyasıya yarışan sporcular belirlenen hedeflere ulaşmak için ellerindeki harita ve pusulalarla yoğun çaba sarf etti.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Metin Değirmenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmacıların mükemmel bir arazide yarıştığını söyledi.

Hassa'nın coğrafi olarak oryantiring sporuna çok uygun bir yer olduğunu kaydeden Değirmenci, şu ifadelere yer verdi: "Türkiye'nin birçok ilinde soğuk kış şartları varken bugün burada bahar havasının olması yarışmaya ayrı bir renk kattı. Türkiye Oryantiring Federasyonu olarak organizasyonlarımızda iklim ve coğrafyaya dikkate alarak yarışmalarımızı düzenliyoruz. Yaz bölgelerimizde serin yerleri, kış bölgelerimizde de sıcak yerleri tercih ediyoruz. Uluslararası yarışmalara katıldığımız zaman farklı mevsim koşulları ve arazi yapılarıyla karşılaşıyorsunuz, bunlara hazırlıklı olmak zorundayız."

Federasyon olarak amaçlarının gençleri uluslararası müsabakalara en iyi şekilde hazırlamak olduğunu aktaran Değirmenci, 2012-2016 yılı uluslararası arenalarda başarıyı yakalayarak, az bilinen oryantiring sporunu yaygın hale getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Senin için hazırladığımız haberler