Oryantiring'de madalyalar sahiplerini buldu!

27.07.2017 - 18:07 | Son Güncellenme: 27.07.2017 - 18:07

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda, oryantiring uzun mesafede erkeklerde Rus Viktor Dinges, kadınlarda ise Ukraynalı Iana Melnyk altın madalyaya uzandı.

Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenen oyunlarda, oryantiring 8 kilometre uzun mesafe yarışı, Kocadağ Kabadüz mevkisinde gerçekleştirildi.

Erkeklerde Rus sporcu Viktor Dinges, kadınlarda ise Ukraynalı Iana Melnyk altın madalya elde etti.

Türk sporculardan erkeklerde Yusuf Emre Aydoğdu yarışmayı 10'uncu, Emrah Eren ise 11'inci sırada tamamladı.

Türk Milli Takımı Başantrenörü Kenan Aksın,  yaptığı açıklamada, işitme engelliler olarak oryantiring sporuna bir yıl önce başladıklarını söyledi.

Olimpiyatlara oryantiring branşında ilk kez katıldıklarını aktaran Aksın, "Bütün ülkeler bizden çok daha tecrübeli ancak gördük ki bu ülkeleri geçebiliriz. Özellikle erkek sporcularımız, çok iyi olan ülkelerin sporcuları ile kafa kafaya yarıştı. Biz bir yılda yüzde 50 başarı aldık demektir. Eğer işitme engellilere bu alanda destek verilirse bir sonraki olimpiyatta neden madalya gelmesin." diye konuştu.

Oyunlara katılırken hiçbir sporcudan madalya beklentileri olmadığına işaret eden Aksın, "Ama Samsun'da katıldığımız yarışlarda madalyaya çok yaklaştık. Sporcularımızın çok iyi olduğunu gördük. İki gün sonraki yarışta neden olimpiyat madalyası gelmesin. Belki olimpiyata gelirken bunu düşünmüyorduk ama artık madalyayı düşünüyorum. Belki iki gün sonra Türkiye, oryantiringde sürpriz yapabilir." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler