Penaltı değişikliği VAR! Real Madrid zirvede yok

10.05.2021 - 00:01 | Son Güncellenme: 10.05.2021 - 00:07

Real Madrid, Barcelona ile Atletico’nun berabere kaldığı hafta Sevilla’yı yenemedi ve liderlik şansını tepti. Maça VAR’ın Real’den alıp Sevilla’ya verdiği penaltı damga vurdu.

Penaltı değişikliği VAR! Real Madrid zirvede yok

AJANSSPOR-HABER

Real Madrid penaltı kazandığı pozisyonda kalesinde penaltı ile karşıya karşıya kaldı. La Liga'da zirve yarışında büyük önem taşıyan ve 2-2 biten Real Madrid-Sevilla maçı ilginç bir pozisyona sahne oldu.

 

Eski Galatasaraylı gol attı

Real Madrid kazanırsa lider olacağı maça kalesinde gördüğü golle başladı. Eski Galatasaraylı Fernando, 22. dakikada ceza alanı içinde bulduğu pozisyonu iyi değerlendirdi ve Sevilla'yı 1-0 öne geçirdi.

 

Oyuncu değişikliği gol getirdi

Real Madrid Teknik Direktörü Zidane, maçın ikinci yarısında oyuncu değişiklikleri yaptı. Asensio, oyuna girdikten iki dakika sonra, 67. dakikada Kroos'un pasında takımına beraberliği getirdi.

 

Penaltı el değiştirdi

1-1 devam eden maçın 75. dakikasında Sevilla korner kazandı. Atılan atıştan sonra oluşan karambolden sonra Real Madrid kontratağa çıktı. Kaleci Bono, kendisini geçen Benzema'yı ceza alanında düşürdü. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Devreye VAR girdi. VAR'da atılan kornerde Militao'nun topa elle müdahale ettiği belirlendi. Böylece penaltıyı Real Madrid değil Sevilla kullandı. Topun başına geçiren eski Barcelonalı Rakitic topu ağlara gönderdi.

 

Son dakikada beraberliği yakaladı

Madrid ekibi, karşılaşmanın son dakikasında Kroos'un uzaktan attığı şutla beraberliği sağladı. Barcelona ve Atletico Madrid'in 0-0 berabere kaldığı haftada böylece zirvedeki 4 takım arasında sıralama değişmedi.

 

Real Madrid fırsat tepti

Bu skorla ligin bitmesine 3 hafta kala Real Madrid büyük bir şans tepti. Galibiyet halinde 77 puanlı lider Atletico Madrid'i yakalayacak ve lider olacak Real Madrid, 75 puanla ikinci sırada kaldı. Üçüncü Barcelona'nın da 75 puanı bulunuyor. Sevilla ise 71 puanla 4. sırada yer aldı

Senin için hazırladığımız haberler