PFDK'dan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e 50 Gün Hak Mahrumiyeti

Akın Ungan
26.01.2023 - 20:23 | Son Güncellenme: 26.01.2023 - 20:55

PFDK kararları belli oldu. TFF'nin açıklamasına göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek 50 gün, Kayserispor Başkanı Ali Çamlı ise hak mahrumiyeti cezası aldı.

PFDK'dan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e 50 Gün Hak Mahrumiyeti

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen kararları açıkladı. Yapılan duyuruya göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 50 gün hak mahrumiyeti cezası aldı. Kayserispor Başkanı Ali Çamlı 3 ay hak mahrumiyeti alırken, oynadıkları maçlarda kırmızı kart gören Valentin Rosier ile Luiz Adriano'ya ikişer maç ceza verildi.

Kayseri'ye kötü tezahürat ve usulsüz seyirci alımından ceza

PFDK, Kayserispor'a ceza yağdırdı. Açıklamaya, "YUKATEL KAYSERİSPOR Kulübünün, 22.01.2023 tarihinde oynanan YUKATEL KAYSERİSPOR-BEŞİKTAŞ A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denilerek başlandı.

Devamında ise "Aynı müsabakada YUKATEL KAYSERİSPOR Kulübünün, stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 250.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

İlgini Çekebilir
TFF'den Sivasspor-Adana Demirspor maçına yeni adres!
Habere Git

Ali Çamlı'ya 3 ay hak mahrumiyeti

PFKD, Kayserispor Başkanı Ali Çamlı hakkında çıkan kararı şu şekilde açıkladı: "Aynı müsabakada YUKATEL KAYSERİSPOR Kulübü başkanı ALİ ÇAMLI’nın, hakem soyunma odası koridorlarında müsabaka hakemlerine yönelik hakareti nedeniyle 39/2. ve 39/3. maddeleri uyarınca 3 AY HAK MAHRUMİYETİ ve 200.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"

11 görevliye 15 gün hak mahrumiyeti verildi

Kayserispor'da PFDK'ya sevk edilen 11 kulüp görevlisi hakkında karar belli oldu. Çetin Uzuno, Alper Türkmen, Tayfun Ramazan Yıldırım, Hakan Pazan, Ali Türkmen, Ahmet Dirgenali, Zehra Taşyürek, Murat Korucu, Güler Erkılıç, Tugay Akın ve Bünyamin Erol'a 3 ay hak mahrumiyeti cezası verildi.

PFDK'dan Dursun Özbek'e ağır ceza

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e PFDK'dan 50 gün hak mahrumiyeti cezası çıktı. Verilen karar şu şekilde açıklandı: "GALATASARAY A.Ş. başkanı DURSUN AYDIN ÖZBEK’in, kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalarında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/1-b maddesi uyarınca50 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve120.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"

İlgini Çekebilir
Aslan'da genç oyuncu imzayı attı!
Habere Git

Ayrıca başkanın neden olduğu sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle para cezası da verildi. Açıklamada, "GALATASARAY A.Ş. ’nin, kulüp başkanı tarafından kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalarında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/1-d maddesi uyarınca 200.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

İşte Fenerbahçe kararı

Fenerbahçe hakkında "FENERBAHÇE A.Ş. ’nin, 23.01.2023 tarihinde oynanan HANGİKREDİ ÜMRANİYESPOR-FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 6. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 160.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜNDE yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir" açıklaması yapıldı.

Büyükekşi uyarmıştı, o konuştu! PFDK'dan Bilecik'e ceza

Ümraniyespor maçının ardından hakemle ilgili açıklamalarda bulunan Erol Bilecik de PFDK tarafından cezalandırıldı. Bilecik, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin ültimatomuna rağmen maçın ertesi günü FB TV'ye çıkarak hakemle ilgili açıklamasına devam etmişti.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi uyarmıştı, Bilecik dinlemedi! Şimdi ceza kapıda
Habere Git

PFDK, "Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş. idarecisi EROL BİLECİK’in, müsabaka sonrası basın mensuplarına yaptığı ve Kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamaları nedeniyle FDT’nin 38/2. maddesi uyarınca ve FDT’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 100.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Rosier ve Luiz Adriano'nun cezası belli oldu

Süper Lig'de Galatasaray karşısında kırmızı kart gören Antalyaspor'un golcüsü Luiz Adriano ile Kayserispor maçında hakeme yaptığı müstehcen hareketin ardından direkt kırmızı ile oyun dışında kalan Beşiktaşlı sağ bek Valentin Rosier'in cezaları açıklandı. Yapılan açıklamada iki futbolcunun da ikişer maç ceza aldığı belirtildi.

Senin için hazırladığımız haberler