Liverpool'un Satışı İçin Suudi Arabistan Ve Katarlı Yatırımcılar Devrede

Kerem Ergün
27.11.2022 - 17:29 | Son Güncellenme: 27.11.2022 - 18:18

İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool, kulübün sahipleri tarafından satışa çıkarıldı. Suudi Arabistan ve Katar'lı yatırımcılar Liverpool için devrede. Detaylar...

Liverpool'un Satışı İçin Suudi Arabistan Ve Katarlı Yatırımcılar Devrede

AJANSSPOR - HABER

İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'un sahibi olan ABD'li Fenway Sports Group, kulübün satılacağı konusundaki haberlerin üzerine gelecek hissedarlık tekliflerini değerlendireceklerini açıklamıştı. Bu, kulübün iyi bir teklif gelmesi halinde satılacağı anlamına geliyor. Suudi Arabistan ve Katar menşeli konsorsiyumlar Liverpool için harekete geçti.

3 milyar Sterlin istediler

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Suudi Arabistan ve Katar menşeli konsorsiyumlar Liverpool'u satın almak için ilk adımlarını attı. İki konsorsiyum da kulübü satın almak için yetkililerle iletişime geçti. Haberde Fenway Sports Group'un satış için tam 3 milyar Sterlin istediği aktarıldı. Ayrıca iki konsorsiyumun da devlete bağlı olmayan özel şirketlerden oluştuğu da belirtildi. Fakat konsorsiyumda yer alan şirketlerin başkanlarının ülkelerini yöneten ailelerle yakın temasta olduğu düşünülüyor.

Konsorsiyum: İki veya daha fazla işletmenin bir projeyi hayata geçirmek için işbirliği yapması sonucunda oluşan ekonomik grup.

Suudi Arabistan Spor Bakanı destek vereceklerini söylemişti

Liverpool'u satın almak isteyen Suudi Arabistanlı konsorsiyumun devlet destekli değil. Fakat Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdülaziz bin Turki Al Faisal, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Manchester United ve Liverpool'u satın almak isteyen özel gruplara devletin destek vereceğini söylemişti. İşte Faisal'ın açıklamalarından satır başları:

  • "Özel sektördeki şirketler hakkında konuşamam fakat futbola yönelik büyük bir tutku ve iştah olduğu kesin."
  • "Herhangi biz özel kuruluş bize Manchester United veya Liverpool'un satın alımı için gelirse onları destekleyeceğiz. Çünkü bu yatırımların krallığımız içindeki spora da olumlu yansımaları olacak."
İlgini Çekebilir
Beckham için United iddiası... Bu kez kulüp sahibi olacak!
Habere Git

2010 yılında satın almışlardı

ABD menşeli Fenway Sports Group, 6 Ekim 2010 tarihinde 300 milyon Sterlin karşılığında satın almıştı. Şirket, 2019/2020 sezonunda kulübe tam 30 yıl sonra yeniden Premier Lig şampiyonluğu yaşatmıştı.

İşte Fenway Sports Group'un Liverpool ile kazandığı şampiyonalar:

  • İngiltere Lig Kupası  (2011/2012)
  • UEFA Şampiyonlar Ligi (2018/2019)
  • UEFA Süper Kupa (2019/2020)
  • FIFA Dünya Kulüpler Kupası (2019/2020)
  • İngiltere Premier Lig (2019/2020)
  • İngiltere Lig Kupası (2021/2022)
  • İngiltere FA Cup (2021/2022)
  • İngiltere Süper Kupası (2022/2023)

Liverpool araya 6. girdi

Jürgen Klopp'un çalıştırdığı Liverpool, Premier Lig'e 2022 FIFA Dünya Kupası arası verilmeden önce 14 maça çıktı. İngiliz ekibi ligde çıktığı 14 maçta 22 puan topladı ve 6. sıraya yerleşti. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de A Grubu'nu Napoli'nin arkasında 2. sırada tamamlayan Liverpool, turnuvanın son 16 turunda İspanya La Liga ekibi Real Madrid ile eşleşti.

Senin için hazırladığımız haberler