Premier Lig’de devlerin düellosu Liverpool’un

14.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme: 14.05.2021 - 00:27

İngiltere Premier Lig’de Liverpool, Manchester United’ı geriden gelip devirerek Şampiyonlar Ligi’ne kalma umutlarını sürdürdü. İşte maçın detayları...

Premier Lig’de devlerin düellosu Liverpool’un

AJANSSPOR-HABER

İngiltere’de iki iddialı takımı karşı karşıya getiren erteleme maçında Liverpool, Manchester United’ı deplasmanda 4-2 yendi. Old Trafford’daki mücadeleye hafta içi şampiyonluğu ezeli rakibi Manchester City’ye kaptırarak morali bozuk çıkan United hızlı başladı.

Liverpool 1-0 yenilgiden 2-1’i buldu 

Ev sahibi 10. dakikada Bruno Fernandes ile 1-0 öne geçti. Konuk takım bu gole 34’te Jota ve ilk yarının son dakikasında Firmino ile karşılık vererek soyunma odasına 2-1 önde gitti.

 

Ozan Kabak kadroda yoktu

İkinci yarıya da golle başlayan Liverpool 47’de yine Firmino ile farkı ikiye çıkardı. Marcus Rashford, 68. dakikada skoru 3-2’ye getirerek United’ı umutlandırdı. Ancak maça son noktayı 90'da Mohammed Salah koydu. Jürgen Klopp’un ekibinde sakatlığı bulunan Ozan Kabak forma giymedi.

Bruno Fernandes, Lampard’ın rekorunu kırdı

Öte yandan bu sezon tüm kulvarlarda 28 gole ulaşan Bruno Fernandes, Frank Lampard’a ait olan bir sezonda en fazla gol atan Premier Lig orta saha oyuncusu rekorunun yeni sahibi oldu. 

Liverpool, Chelsea'yi takipte

Bu sonuçla puanını 60 yaparak 5.’liğe yükselen Liverpool, ilk 4 ve dolayısıyla Şampiyonlar Ligi umutlarını yeniden tazeledi. Kırmızılar 4. sıranın sahibi Chelsea’den 1 maç eksiğiyle 4 puan geride yer alıyor. Manchester United ise 70 puanla 2. basmaktaki yerini koruyor.

İlgini Çekebilir
Manchester United taraftarları, Liverpool maçını oynatmamaya kararlı
Habere Git

Old Trafford'da 7 yıl sonra gelen zafer

Liverpool, aynı şehrin takımı olmasa da arasında büyük bir rekabet bulunan Manchester United'ı 7 yıl aranın ardından deplasmanda devirmenin mutluluğunu yaşadı. Alman teknik direktör Jürgen Klopp ise kariyerinin ilk Old Trafford galibiyetini yaşadı.   

Senin için hazırladığımız haberler