Rıdvan Dilmen, Beşiktaş - Alanyaspor Maçını Değerlendirdi

Orhan Gülek
27.01.2023 - 21:07 | Son Güncellenme: 27.01.2023 - 22:52

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Alanyaspor'u 3-0 mağlup etti. Maç sonu Rıdvan Dilmen değerlendirmelerde bulundu. İşte tüm detaylar....

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş - Alanyaspor Maçını Değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

Son 4 maçı kazanan Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, 21. hafta maçında ligin güçlü takımlarından Alanyaspor'la karşılaştı. Siyah beyazlı ekip, Alanyaspor'u 3-0 yenerek 5'te 5 yaptı. Beşiktaş'ın golleri Cenk Tosun (2) ve Dele Alli'den geldi.

Maç sonu ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, değerlendirmelerde bulundu.

"Alanya şiddetli baskı ile başladı"

TV 8.5 kanalında ilk olarak ilk yarıyı değerlendiren Dilmen, "Beşiktaş'ta taraftar da morallendi. 5'te 5 yapıp yarışın içinde olabiliriz düşüncesi var. 4 hafta üst üste kazanınca takım da morallendi, 5. maçta iç sahada. Alanyaspor'un teknik direktörünü, oyununu sağır sultan bile biliyor. Alanya şiddetli baskı ile başladı, bunun neticesinde ters bir kafa topu penaltı ile sonuçlandı." dedi.

"Aboubakar, etkili oluyor"

Beşiktaş'ın yeni transferi Vincent Aboubakar'a da değinen Dilmen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aboubakar, Beşiktaş'ta geçmişi olan bir oyuncu. Her şeyini verecek gibi oynuyor ve etkili de oluyor. Ama iki tane forveti bir anda oynatmak, takım savunmasında risk yaratabilir. Hücum odaklı oynayan takımlara, daha sprinter oyuncuları sahaya sürmeniz gerekiyor."

İlgini Çekebilir
CANLI | Beşiktaş - Alanyaspor
Habere Git

"Bu kadro ile devam etmen gerekiyor"

Siyah beyazlı takımda yedek oyuncuların durumuna da değinen Dilmen, "Kulübe zayıf. Belki Nkodou girse diyebilirsin ama onun dışında hamle yapacak oyuncusu pek olmadığı için mümkün olduğunca bu kadro ile devam etmen gerekiyor. Çünkü çok yüksek tempo ile oynamaya çalışıyor." dedi.

"En zor takımlardan biri kuşkusuz Alanyaspor"

Konuk takım Alanyaspor'un güçlü yönlerine dikkat çeken Dilmen, "Ligimizde oynaması en zor takımlardan biri kuşkusuz Alanyaspor. Teknik direktörlerinin hem bu maç öncesi, hem de birkaç hafta önceki demecinde biz kimle oynarsak oynayalım asla taviz vermeyeceğiz dedi. Oyun kaleciden savunmasına başlayan hazırlık paslarıyla gitmek." dedi.

"Hoca gerekirse 'bunu oynarken kaybedin' diyor"

Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli'nin sistemine değinen Dilmen, "Benim çok benimsediğim bir oyun olmasa da Alanyaspor hocası bu oyunu oyunculara kabul ettirmiş. Mesela Fatih, stoper aslında stoper düz bir oyuncu. Hoca gerekirse bunu oynarken kaybedin diyor. Pozisyon da veriyor ama bir o kadar da pozisyona giriyor." dedi.

"Nkodou'ya dönülmesi gerekiyor"

İkinci yarıda Beşiktaş'ta yapılması gereken değişikliklere de değinen Dilmen, "Beşiktaş 3 tane santrforla oyunuyor. 3 tane santrforu aynı anda oynatmak da takım savunmasında problem yaratıyor. 3 santrfor iyi niyetle geriye gelebilir ama pozisyon bilgisi zayıf. Bir dezavantajı da şu, hücumda öndeyken özellikle de Alanyaspor gibi hücum oynamaya çalışan bir takıma karşı da daha fazla sprinter oyuncular kullanması gerekiyor. Bu yarıda 60. dakikada Muleka'ya ya da başka bir oyuncuya teşekkür edip, geniş alanda daha etkili olacak Nkodou'ya dönülmesi gerekiyor." dedi.

"Muleka ağır bastı"

Şenol Güneş'in Muleka ile Nkodou arasında kaldığını ifade eden Dilmen, "Hoca bence önde baskı yapmak için Muleka'yla Nkodou arasında kaldı, Muleka ağır bastı. Nkodou çok kenarda oynadığı için, hoca da üçlü oynadığı için merkeze baskı yapmak istedi. Hücumdan çok rakibin silahını elinden almak için bu tercihi yaptı bence hoca." dedi.

Rıdvan Dilmen'den maç sonu değerlendirmeler

Maç sonu açıklamalarına devam eden Dilmen, "Hep söylerim futbol rakiple oynanır diye. Bugün oynanan maç tam bunun karşılığıydı. Alanyaspor hiç sürprize müsait bir takım değil. Rakibi Fenerbahçe olmuş, İstanbulspor olmuş, Beşiktaş olmuş, Ümraniyespor olmuş, oyunlarından hiç taviz veren bir takım değil." dedi.

"Farioli, geriye oynamayı planlamıyor"

Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli'nin pas sistemine değinen Dilmen, "Farioli, Karagümrük'te bir pas oyunu yerleştirdi. Aynı şeklide Volkan Demirel görevi devraldıktan sonra devam ettiler. Pirlo aynı şeye devam ederken biraz daha ofansife çevirdi. Farioli'nin kültürü yerleşti Karagümrük'e. Kesinlikle bu oyun anlayışında geriye oynamayı planlamıyor." dedi.

"Kadro zaafiyetine rağmen ilk 11 iyiydi"

Beşiktaş'ın eksik oyunculara rağmen iyi bir kadroyla sahaya çıktıklarını ifade eden Dilmen, "Beşiktaş'ta kadro zaafiyetine rağmen ilk 11 iyiydi. Eğer eksikler olmasa bu oyunculardan 2-3 tanesi kenardan gelecekti. Bu maçların şöyle faydası oluyor bazen, Rosier ceza olduğu için oynamadı ama Tayfur var diye eyvah diyemezsin. Bu size Türk oyuncu avantajı getiriyor. Art geride 3 yerli oyuncuyla oynuyorsun." dedi.

"Şenol hocanın Beşiktaş'a etkisi sadece skorla mı oldu?"

Şenol Güneş'in Beşiktaş'ta yaptığı etkiye de değinen Dilmen, "Şenol hocanın Beşiktaş'a etkisi sadece skorla mı oldu? Evet 5'te 5 yaptı, maç eksikliğini tamamladı. Antalya maçı hariç liderle 7, Fenerbahçe ile 3 puana indirdi farkı. Yukarıya girdi, müthiş bir moral depoladı. 5 maç 15 puan çok ciddi. Biraz sallansalar, 5 maçta 10 puan olsa kopmuşlardı. Beşiktaş'ta problem maç 0-0, 1-0, 2-0, 3-0'ken verdiği pozisyonlar. Dünyada en çok tolere edebileceğin pozisyonlar maç 3-0'ken verdiklerindir. ama 1-0'ken, 2-0'ken verdiklerin problem yaratır." dedi.

"Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı..."

Dilmen, "Beşiktaş'ın şampiyonluk şansını %10 olarak görüyordum ama bu 5 maçlık seriden sonra daha fazla olarak görüyorum." dedi.

"Hoca tecrübeyi seçti Mert'i koydu"

Beşiktaş'taki oyuncuları da değerlendiren Dilmen, "Şenol Güneş geldi, kaleci tercihi yaptı. Ersin'i çok beğenmeme rağmen, hoca tecrübeyi seçti Mert'i koydu. O günden beri iyi oynadı, bugün de iyi oynadı. 0-0'ken karşı karşıya çıkardı. 1-0 çıkardı, 2-0 çıkardı, 3-0 eyvah yine mi ilk yarıya döneceğiz derken çıkardı. Gedson başta olmak üzere tüm oyuncular top Beşiktaş'tayken göze hoş geldi, top rakibe geçince Alanya'nın rahatlığından da kaynaklı tahminimden fazla pozisyon verdiler." dedi.

"Kaan'la ilgili kararı Şenol Güneş'ten daha iyi kimse veremez"

İtalya Serie A ekiplerinden Sassuolo forması giyen Kaan Ayhan' transferiyle ilgili de konuşan Dilmen, "Yarın Galatasaray 1-0 bile kazansa 10 puan önüne geçiyor. Niye Beşiktaş önümüzdeki yıl harcayacağı parayı harcasın. Kimi alacaksın bir de. Şenol hoca antrenörlüğünü yaptığı için daha iyi tanıyordur Kaan Ayhan'ı, çabukluğunu, ayaklarını. Stoperde Kaan'la ilgili kararı Şenol Güneş'ten daha iyi kimse veremez. Ben milli maçları izledim ama şöyle oyuncu, böyle oyuncu diyemem." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler