Rıdvan Dilmen: "Ben Ali Koç'un yerinde olsam..."

Furkan Sönmez
24.02.2024 - 23:44 | Son Güncellenme: 25.02.2024 - 11:17

Ünlü yorumcu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, TV8,5 kanalındaki "%100 Futbol" isimli programda Fenerbahçe - Kasımpaşa maçının ilk yarısını yorumladı. İşte detaylar.

Rıdvan Dilmen: "Ben Ali Koç'un yerinde olsam..."

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Ligi'nin 27. haftasında sahasında Kasımpaşa ile karşılaşan Fenerbahçe, ilk yarıda rakibiyle 0-0 berabere kaldı. Eski futbolcu Rıdvan Dilmen, karşılaşmanın ilk yarısını değerlendirdi. Dilmen, "Şu maçı yenersen lidersin. İlk yarıdaki kötü oyuna rağmen Fenerbahçe'nin kazanacağını düşünüyorum. Teknik direktörlere saygım sonsuz fakat çok konuşulur ya hani 'Başkanlar giremez, yöneticiler konuşamaz' diye... Ben Ali Koç olsam uçarak girmiştim şimdi oraya. 'Beyler haberiniz yok galiba lig bitiyor. Puan kaybetme lüksümüz yok, bir kendinize gelin. Mavi takım Real Madrid gibi gelmiş oynuyor, bu telaşınız geri paslarınız nedir' diye sorardım" yorumunu yaptı.

"Fenerbahçe taraftarı sanki lig bitmiş şampiyonluk gitmiş gibi..."

Fenerbahçe taraftarlarının ilk yarıda takımlarına yeterli destek vermediğini söyleyen ünlü yorumcu, "Bu oyuncu grubu şu anda bir reaksiyon gösterebilecek durumda değil. Oyundan bağımsız, bir tribün desteğine ihtiyacı var takımın. Fenerbahçe taraftarı sanki lig bitmiş, şampiyonluk gitmiş, formalite maçları oynanıyor gibi durumun rahatsızlığında resmen" dedi.

"Çünkü arzusu yok"

Fenerbahçeli futbolcuların ilk yarıda arzularının olmadığını ve isteklerinin yeteri seviyede olmadığını belirten Rıdvan Dilmen, "Her takımda Fenerbahçe ve Galatasaray'a kadar ki Fenerbahçe'ye daha özellikle, oyunu geç başlatma arzuları var. Takımda da hakeme gidip uyarı yap diyen de yok, çünkü arzusu yok" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen'den İsmail Kartal'a çağrı: "Devreye girmesi lazım"
Habere Git

"Niye kıvrandırıyorsun insanları 46 dakika"

Kasımpaşa karşısında ilk 11'de Sebastian Szymanski yerine Mert Hakan'a süre veren İsmail Kartal'ı eleştiren eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen, "Cengiz, İrfan birlikte oynamalı diyoruz ama İrfan sakatlandı, ona yapacak bir şey yok. Ya sen milletin lafını niye dinliyorsun? Senin en büyük silahın Szymanski. 'Rize'de balçıkta iyi oynamadın, sosyal medyada da okuyorum iyi değilmişsin' diyorsun resmen adama. Ya hocam, sen zaten sokacaksın Szymanski'yi oyuna. Niye kıvrandırıyorsun insanları 46 dakika?" ifadelerini kullandı.

"İkinci yarıda maçı taraftar aldı manşetini istiyorum"

Geçen hafta Rizespor maçında yaptığı 3 değişiklikle skor katkısı alan ve deplasmanda Rizespor'u 3-1 mağlup eden İsmail Kartal önderliğindeki Fenerbahçe'yi konuşan Rıdvan Dilmen, Burak Yılmaz'lı Kayserispor'un da aynı değişikliklerle rakibini 2-0'dan 3-2 mağlup etmesini örnek verdi ve şu cümleleri kullandı: "Bugün Burak Yılmaz 2-0 mağluptu, 3 değişiklik yaptı 3-2 yaptı. Yapmak zorundasın, İsmail hocam Rize'de o değişiklikleri yapacaksın tabii ki de.  Geçen haftaki 3 değişiklik şapkadan tavşan çıkarmak değildir, futbolun emrettiğidir. Burak Yılmaz'ın yaptığı da futbolun emrettiğidir. Oyundan bağımsız ben ikinci yarıda maçı taraftar aldı manşetini istiyorum."

"Mert Hakan'ın ayağı kayıyorsa ve alkış alıyorsa burada gariplik var"

Fenerbahçe taraftarlarının ikinci yarıda daha efektif olması gerektiğini söyleyen ve takımlarına maç aldırmaları gerektiğini ifade eden tecrübeli isim, "Koskoca Fenerbahçe ligin en çok gol takımı, ligin en çok gol yiyen takımlarından Kasımpaşa'ya karşı kontra ataktan pozisyon buldu. Mert Hakan'ın ayağı kayıyorsa ve alkış alıyorsa burada gariplik var. Siz maçı aldırın, bırakın Ahmet'i Mehmet'i" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler