Rıdvan Dilmen: "İsmail Kartal'ın devreye girmesi lazım"

Furkan Sönmez
24.02.2024 - 21:44 | Son Güncellenme: 25.02.2024 - 00:59

Ünlü yorumcu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, TV8,5 kanalında yayınlanan "%100 Futbol" programında Fenerbahçe - Kasımpaşa maçını yorumladı. İşte detaylar.

Rıdvan Dilmen: "İsmail Kartal'ın devreye girmesi lazım"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Ligi'nin 27. haftasında sahasında Kasımpaşa'yı konuk eden Fenerbahçe, rakibini Mert Hakan Yandaş ve Michy Batshuayi'nin golleriyle 2-1 yendi. Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, karşılaşma hakkında yorumlarda bulundu. Dilmen, "Batshuayi'nin ilk vuruşunda gol olsaydı olmazdı. Fenerbahçelilerin o heyecanı yaşaması lazım. 'Nasılsın, hasta mısın? Fenerbahçeliyim' diyorlar ya öyle oldu. Bir nabızı 180 yapıp Fenerbahçeli olacaksın, Batshuayi'de öyle yaptı" yorumunu yaptı.

"Bugün oyuna girmesi gereken oyuncu Batshuayi'dir"

İkinci yarıda, Krunic'in yerine oyuna giren Serdar Dursun hakkında yorumlarda bulunan eski futbolcu, "Fenerbahçe, hiç beklemediğim kadar temposuz başladı ve oyunun temposunu Kasımpaşa belirledi. Bugün oyuna girmesi gereken oyuncu Serdar Dursun'dan önce Michy Batshuayi'dir" dedi.

"Ligin ikinci yarısında Fenerbahçe iyi oynamıyor"

Süper Ligin ikinci yarısında Fenerbahçe'nin iyi bir futbol oymadığını söyleyen 61 yaşındaki ünlü yorumcu, "Bugün İsmail hoca 3 libero ile oynadı. Ligin ikinci yarısında Fenerbahçe iyi bir futbol oynamıyor. Ona rağmende kazanıyor bugün olduğu gibi" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen ilk yarıda açtı ağzını yumdu gözünü! "Ben Ali Koç'un yerinde olsam..."
Habere Git

"Sanki 6 aydır kötü oynuyormuş gibi"

Kasımpaşa maçına yedek kulübesinden başlayan Sebastian Szymanski'nin kötü oynasada ilk 11'de oynaması gerektiğini ifade eden ünlü isim, "Szymanski gibi bir oyuncunuz var. Ayrıca anahtar oyuncularınızdan biri İrfan Can yok. Sanki 6 aydır kötü oynuyormuş gibi bir izlenim yaratıyorsunuz adamda" diye konuştu.

"Taraftarda bir umutsuzluk var, maçta gol getirdi taraftarı"

Fenerbahçe'nin geri düştüğü son iki karşılaşmada da galip gelmesinin değerli olduğunu ifade eden eski milli futbolcu, "Bu çok değerli bir galibiyettir. Rize maçındaki maçta öyledir. Şampiyonluk yarışındaki bu gerginlik, Fenerbahçe'nin kaygısındandır. Taraftarda bir umutsuzluk var, maçta gol getirdi taraftarı" açıklamasını yaptı.

"İyi oynamadan kazanmakta bir hünerdir"

Fenerbahçe'nin ligde 70 puana çıktığını ve iyi oynamadan galip geldiğini söyleyen Dilmen, "Müthiş bir puan istatistiği ve iki maçtır müthiş bir geri dönüş hikayesi. Rize'de 1-0 sonra 3-1, bugün ise 1-0'dan 2-1. İyi oynamadan kazanmakta bir hünerdir. Duran topta atamıyor diye eleştirilen Fenerbahçe, duran toplarla kazandı" şeklinde konuştu.

"İsmail Kartal'ın devreye girmesi lazım"

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal'ın iyi bir oyun planı geliştirmesi gerektiğini söyleyen Rıdvan Dilmen, Michy Batshuayi'nin tercih edilen oyuncu olması gerektiğini vurguladı ve şu cümleleri kullandı: "İsmail Kartal'ın devreye girmesi lazım ve Fred'li, Fred'siz bir oyun planı yapması lazım. İyi oyuncularla maç kazanırsınız. Batshuayi, dakika gol bazında gol kralı. 18 golü var, ona göre plan yapman lazım."

Senin için hazırladığımız haberler