Sabri Sarıoğlu Türkiye U19 Millî Futbol Takımı'nda Antrenörlük Görevine Başladı

Ali Bozkurt
22.03.2023 - 20:10 | Son Güncellenme: 22.03.2023 - 22:41

Eski Galatasaraylı bek oyuncusu Sabri Sarıoğlu, antrenörlük kursundan sonra ilk görevine başladı. Sarıoğlu, Türkiye U19 Milli Futbol Takımı'nda göreve başladı. Detaylar...

Sabri Sarıoğlu Türkiye U19 Millî Futbol Takımı'nda Antrenörlük Görevine Başladı

AJANSSPOR HABER

Bir dönem Galatasaray forması giyen Sabri Sarıoğlu, futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük eğitimi aldığını açıklamıştı. Sarıoğlu'nun yeni görevi ise belli oldu. Detaylar...

Sabri Sarıoğlu'na milli görev

Eski Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu, Türkiye 19 Yaş Altı Millî Futbol Takımı'nda yardımcı antrenör olarak göreve başladı. TFF yaptığı açıklamayla Ali Nadir Başkan'ın teknik direktör olarak görev alacağını ve yardımcısı olarak Sabri Sarıoğlu ile Orhan Şam'ın olacağını duyurdu.

İlk görev

Eski milli futbolcu Sabri Sarıoğlu, ilk görevine ise İngiltere maçında çıkacak. İşte maç programı: 

U19 / UEFA AVRUPA U19 ŞAMPİYONASI ELİT TUR / 22-28 MART 2023 / İNGİLTERE

Teknik Direktör: Ali Nadir Başkan

Yardımcı Antrenörler: Sabri Sarıoğlu, Orhan Şam

Galatasaray'da kupalar kazandı

Sabri Sarıoğlu ilk olarak 1999 yılında Florya'ya adım attı. Bek oyuncusu Florya'dan ise  2017'de yılında ayrıldı. Sabri Sarıoğlu, bir sene sonra Göztepe'de futbolu bırakmıştı. Sabri, sarı kırmızılı formayla 6 lig, 4 Türkiye Kupası ve 5 Süper Kupa olmak üzere 15 kupa kazandı.

357 maçta forna giydi

Galatasaray'ın sembol isimleri arasında yer alan Sabri Sarıoğlu, Sarı-Kırmızılı formayla 357 karşılaşmada görev aldı. Sağ Bek oyuncusu bu maçlarda 15 gol atma başarısı elde etti. 

44 milli maç

Galatasaray'da gösterdiği performans sonrası Türkiye A Milli Futbol Takımı forması giyme şansı elde eden Sabri Sarıoğlu, milli takımla 44 karşılaşmada forma giydi. Sarıoğlu, 1 gol atma sevinci yaşadı. Ayrıca alt yaş kategorilerinde ise 126 maçta forma giyme şansı yakaladı. Sabri Sarıoğlu, bu maçlarda 28 gol sevinci yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler