Şampiyon FOMGET!

28.06.2015 - 15:02 | Son Güncellenme: 28.06.2015 - 15:02

27-28 Haziran tarihlerinde Ankara'da yapılan Bowling Gençler Kulüpler Şampiyonasında ilk sırayı FOMGET elde etti.


Eryaman Optimum Rollhouse Bowling Salonunda yapılan şampiyonada, 10 kulüp takımından 29 sporcu mücadele etti. İki günlük maratonun sonucunda dereceye giren sporcular ise şöyle oluştu; 

Genç Kızlar:
1- Gizem İşleyen (Herkes İçin Spor ve Dans GSK)
2- Fatma Çise Kayıran (Ankara Dart GSK)
3- Ayda Acar (FOMGET GSK) 
3- Merve Eser (İdareci ve Bürokratlar Birliği SK)

Genç Erkekler:
1- Umut Diyar Gök (FOMGET GSK)
2- Berkay Bulça (İstanbul Bowling SK)
3- Aytunç Çelik (Boğaziçi SK)
3- İlbey Bozkuş (FOMGET GSK)

Şampiyonada bireysel yarışmalarda elde edilen puanlara göre belirlenen kulüpler sıralamasında ise FOMGET GSK 18 puanla ilk sırada yer alırken, Herkes İçin Spor ve Dans GSK 13 puanla ikinci, Ankara Dart GSK 10 puanla üçüncü, İstanbul Bowling SK 9 puanla 4. ve İdareci ve Bürokratlar Birliği GSK ise 7 puanla 5. sırada yer aldı. 

Şampiyona sonucunda dereceye giren sporcu ve kulüplere ödülleri Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkan Vekili Doç. Dr. Mutlu Türkmen, Bowling Asbaşkanı Serdar Arslan ve Genel Sekreter Mehmet Demirdelen tarafından verildi. Ayrıca Türkmen, Şampiyonaya ev sahipliği yapan Rollhouse Bowling Salonu yetkilisi Didem Dilara Doğan'a da teşekkür plaketi takdim etti. 

 

Şampiyona sonuçlarını değerlendiren Asbaşkan Serdar Arslan, "Bu sene Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile bir altyapı projesi başlattık. Çoğunluğu bu proje kapsamında yetiştirilmiş olan sporcuların mücadele ettiği şampiyona oldukça başarılı geçti. Bowling branşında devlet desteği olmadan altyapı oluşturmak mümkün değil" dedi. Arslan, Bowlingin Olimpiyat Oyunlarına girmek için de büyük bir avantaj yakaladığını hatırlatarak, "Eğer olimpiyat oyunlarına girersek bakanlığımızın desteği çok daha fazla artacak ve bu sene yaptığımız pilot projeyi birçok ile yaygınlaştırabileceğiz" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler